26.10.2016, 21:25:08
(26.10.2016, 15:32:46)cris napisał(a): Kris - ja z innej beczki. Czytam mnóstwo na temat diety i doczytałem, że najlepsze dla wątroby - Twojej TEŻ są:Krzyś dziękuję za "nowy jadłospis" widzę, że i smaczne i zdrowe. Przyznam się szczerze, ze wszystko o czym wspomniałeś to smaki, że ho,ho. No to do warzywniaka, bo grządki już dawno zarośnięte
Warzywa
1. Buraki, marchew - jako źródła flawonoidów, a zwłaszcza glutationu, który wspomaga detoksykację wątroby i stymuluje jej działanie. Spożywać na surowo, w postaci samodzielnie wyciskanych soków oraz sałatek.
2. Warzywa kapustowate – brokuły, kalafior i kapusta. Jak wyżej bogate w glutation.
3. Czosnek - bogaty w allicynę i selen. Wspomaga naturalny proces samooczyszczania się wątroby. Czosnek aktywizuje enzymy odpowiedzialne za pozbywanie się toksyn oraz redukuje poziom złego cholesterolu, który w nadmiernych ilościach poważnie obciąża wątrobę.
4. Warzywa liściaste – szpinak, cykoria, rukola oraz liście mleczy, bo zawierają ogromną dawkę chlorofilu, który pomaga neutralizować metale ciężkie, toksyczną chemię oraz pestycydy w organizmie, pełniąc funkcję ochronną dla wątroby.
5. Awokado – wyjątkowo skondensowany pod względem odżywczym owoc, który jest niezwykle bogaty w glutation i wspomaga wątrobę w usuwaniu toksyn z systemu. Zawiera kwasy tłuszczowe jednonienasycone. Ma działanie regulujące cholesterol – obniża poziom złego (HDL) i podnosi poziom dobrego (LDL) – wszystko z korzyścią dla wątroby.
Później opiszę Ci też o owocach.
Zasuwaj zatem do warzywnika i smacznego.
Pozdrawiam
Kris.
P.S.Pani dr. od opisu PET/CT unika mnie jak "ognia". Mam zadzwonić jutro. Tylko zastanawiam się po co? Na pogaduchy mnie nie zbiera. Potrzebuję konkretów, dlatego postanowiłem iść drogą administracyjną- oficjalną.