Pisarek 88 - prośba o odpowiedź
#61
PROSZE WAS UPRZEJMIE O ODPOWIEDZ SZERSZA NA TEMAT TEGO PRZESWIETLENIA DZIEKUJE I CZEKAM BARDZPO WAS PROSZE CZY MOSZE TAK SZYBKO UMIERAC ?
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#62
(29.10.2018, 16:38:12)pisarek88 napisał(a): PROSZE WAS UPRZEJMIE O ODPOWIEDZ SZERSZA NA TEMAT TEGO PRZESWIETLENIA DZIEKUJE I CZEKAM BARDZPO WAS PROSZE CZY MOSZE TAK SZYBKO UMIERAC ?

Staszku,
opamiętaj się! Co Ty z tym umieraniem!
Rak prostaty, kompletnie nie leczony, uśmierca pacjenta po 10-11 latach. Weź się w garść, przestań panikować, rób to, co zalecają Ci lekarze, a jeszcze długo pożyjesz i umrzesz prawdopodobnie na coś zupełnie innego.
Głowa do góry! Będzie dobrze!
Ur.1948; PSA 2008-2011: 3,10-8,74; Bps 9/2011: Gl. 3+3; Scyntygrafia OK. 12/2011-LRP. Poj. 100 cm3. Hist-pat: POMIMO BAD. LICZNYCH WYC. NIE UDAŁO SIĘ WYKRYĆ OGNISKA PIERW.!
PSA: 2012-2018<0,006;2019: 0,010;0,042;0,019;0,016;0,027;0,015;0,022;2020: 0,012;0,014; 2021:0,008;
2013-2015-wzrost guza wątroby. 5/2015-otwarta operacja i termoablacja guza. Hist-pat: rak wątrobowokomórkowy. Wznowa. WUM Banacha - 03.09.2016 - przeszczep wątroby.

Odpowiedz
#63
DZIEKUJE I NAPISZ CO SADZISZ O TYCH ZASTRZYKACH TAK CO I CO POWIESZ O TYM ZASTRZYKU CO GO WZIOLEM TAK CO,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#64
(29.10.2018, 17:35:06)pisarek88 napisał(a): DZIEKUJE I NAPISZ CO SADZISZ O TYCH ZASTRZYKACH TAK CO  I CO POWIESZ O TYM ZASTRZYKU CO GO WZIOLEM TAK CO,
Nic Ci nie powiem, bo nie wiem. Dla mnie kompetentną osobą jest Armands, a on dużymi literami napisał, co o tym sądzi. Potraktuj poważnie jego uwagi i odłóż na bok emocje. One są złym doradcą.
Ur.1948; PSA 2008-2011: 3,10-8,74; Bps 9/2011: Gl. 3+3; Scyntygrafia OK. 12/2011-LRP. Poj. 100 cm3. Hist-pat: POMIMO BAD. LICZNYCH WYC. NIE UDAŁO SIĘ WYKRYĆ OGNISKA PIERW.!
PSA: 2012-2018<0,006;2019: 0,010;0,042;0,019;0,016;0,027;0,015;0,022;2020: 0,012;0,014; 2021:0,008;
2013-2015-wzrost guza wątroby. 5/2015-otwarta operacja i termoablacja guza. Hist-pat: rak wątrobowokomórkowy. Wznowa. WUM Banacha - 03.09.2016 - przeszczep wątroby.

Odpowiedz
#65
Uporządkujmy fakty.

1. Jesteś chory na raka prostaty, ale nie umierający.
2. Lekarz zaproponował hormonoterapię w celu zatrzymania rozwoju nowotworu.
3. Dostałeś pastylki Casodex, które masz łykać raz dziennie.
4. Rozumiem, że otrzymałeś też zastrzyk w pośladek, który uwalnia się (działa na organizm) przez 6 miesięcy.
   Czy wiesz jaki to lek? Napisz jego nazwę.

5. Dostałeś skierowanie na scyntygrafię układu kostno-szkieletowego.  U ciebie ( w Irlandii) to badanie nazywa się Isotope Scan.
    To rutynowe badanie, które ma ocenić rozwój choroby.
    Nie martw się na zapas, my też mieliśmy to badanie. Niektórzy z nas wielokrotnie. 
   
Miałeś ostatnio badany poziom PSA? Jeśli tak to podaj wartość wyniku.

Staszku, w podobnej tobie sytuacji jest wielka ilość facetów. Ale nikt z nich nie żegna się z życiem, tylko walczy o każdy rok, miesiąc, tydzień, dzień.
Co ma być to będzie, ale ty nie możesz panikować. Sam chyba wiesz, że nie znamy dnia ani godziny.
Mogę wyjść do pracy i nie wrócić. Ale mogę też przeżyć wiele lat ciesząc się dziećmi, wnukami,  światem, czy czym tam jeszcze.
Ty też może jeszcze nie raz wylecisz na Dominikanę, czy dalej. Życzę ci tego z całego serca.

Ale gdy przestaniesz się leczyć, może być zdecydowanie gorzej.

Co do zastrzyków na potencję, czyli przepisany tobie Caverject to nic więcej nie dodam.
U jednych to działa, u innych słabo. 
A do tego sposób podania nie należy do przyjemnych.
Przeczytaj sam
https://www.prostata.biz.pl/terapia/cave...iagry.html 


Staszku, jeszcze jedna prośba do ciebie. 

Proszę abyś nie używał wielkich liter z klawiatury, bo to utrudnia czytanie twoich postów. Wyłącz klawisz CapsLk.

Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#66
CZESC WITAM CIE I NIE ROZUMIEM CIE W PRAWIE JAKIEGO LEKU ARMAnd tak co dziekuje ci ze mnie pocieszasz dziekuje na psa bede wezwanym dopiero,dziekuje ci armand z calego serca,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#67
Staszku, chodzi mi o zastrzyk, który dostałeś w pośladek?
Znasz jego nazwę?
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#68
CZESC ARMAN NAZWA TEGO ZASTRZYKU JEST DECRPRECET,22,5 MG ZNASZ GO MOZE TAK CO,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#69
(30.10.2018, 16:15:52)pisarek88 napisał(a): CZESC ARMAN NAZWA TEGO ZASTRZYKU JEST DECRPRECET,22,5 MG  ZNASZ GO MOZE TAK CO,

Chyba coś przekręciłeś w nazwie?  Confused
Odpowiedz
#70
WITAM WAS PIEKNIE MOI FORMULOWICZE I BYLEM W KRAJU NIE PISALEM DO was i jutro ide na to przeswietlenie atomowe i jesli otrzymam z tego wynik zaraz wam moi drodzy napisze dziekuje pozdrawiam ,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#71
Witam, bylem na tym prześwietleniu. Dostałem zastrzyk i po 3 godzinach od tego zastrzyku kazali mi położyć się do takiej maszyny. Ona ruszała się pomału, wjeżdżałem w nią i wyjeżdżałem, a teraz czekam na wynik. Może coś mi  powiecie o tym prześwietleniu. 
Proszę i czekam. Dziękuje
Odpowiedz
#72
(14.11.2018, 15:37:48)pisarek88 napisał(a): witam, bylem na tym prześwietleniu. Dostałem zastrzyk i po 3 godzinach od tego zastrzyku kazali mi położyć się do takiej maszyny. Ona ruszała się pomału, wjeżdżałem w nią i wyjeżdżałem, a teraz czekam na wynik. Może coś mi  powiecie o tym prześwietleniu. Proszę i czekam. Dziękuje,
 
Izotop który dostałeś w zastrzyku powinieneś już wysikać. Nie jest groźny dla Ciebie, ale jedynie dla dzieci, czy ciężarnych kobiet.

Staszku, jak będzie wynik to daj znać. Podpowiemy co z niego wynika.


Pozdrawiam
A.
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#73
witam was moi drodzy formulowicze i chce wam powiedziec iz ja dzis odebralem wynik z psa po tym zastrzyku i on brzmi 4,35 milb ,jak i co o tym sadzicie dziekuje iPozdrawiam,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#74
Staszek, a ile było przed zastrzykiem i tabletkami?
Nie mogę znaleźć, dlatego poszukaj w swojej pamięci, lub dokumentacji i napisz.

Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#75
28 TAB BYLO
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#76
Jeśli było 28 ng/ml a teraz jest 4, 35 ng/ml, to jest spadek i to cieszy.

Życzę dalszego spadku!
Pozdrawiam

Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#77
dziekuje ci i jak sadzisz co moze byc dalej tak co tak prosze cie napisz dziekuje,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#78
(03.12.2018, 17:58:24)pisarek88 napisał(a): dziękuję ci i jak sadzisz, co może być dalej? Proszę cie, napisz. dziękuje,

Oczekiwany dalszy spadek. 
Jak będziesz miał kolejne badanie, to napisz.

Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#79
witam was szanowni formulowicze i jestem swiezo po wizycie u onkloga radioterapeuty i powiedzial mi ze ten spadek cieszy a co do tego,przeswietlenia to nic nie znalezli ,nie bezpiecznrgo w kosciach szanowni i drodzy moi koledzy chce was prosic co teraz i jak ja,mam myslec powiedzial ze wiedza ze wiedza ze mam raka w prostacie ale nie wiedza gdzie on jest ,bardzo was prosze napiszcie co o tym sadzicie i mslicie,na ten temat,czekam i dziekuje wam,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#80
WITAM WAS I CHCE WAS ZAPYTAC CO SADZICIE PO TYM CO ON mi powiedzial lekarz prosze was serdecznie napiszcie mi dziekuje wam.
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości