Liczba postów: 62
Liczba wątków: 1
Cześć
Jestem pacjentem kardiologa , ale to bardziej po udarze mózgu niż z powodu serca. Chodzi mi bardziej o to czy dawka 10mg nie spowoduje znacznego wzrostu testosteronu co mogłoby "obudzić" raka. Tego się boję najbardziej. Z tego co czytałem dawka 5mg jest tylko na receptę. Nie chodzi mi o cenę leku tylko tak jak wyżej napisałem, że to będzie bardziej bezpieczne z powodu raka prostaty czyli aby tu nie było niespodzianki. Ostatnio pozwoliłem sobie na wypicie piwa (jakoś tak mocno mi się chciało) i przeżywam do tej pory chwile strachu bo tak jakby mam uczucie , że częściej się budzę w nocy na sikanie. Stąd dmucham na zimne z tym tadalafilem.
Liczba postów: 622
Liczba wątków: 2
Wg. badań ciągłe przyjmowanie dawek leczniczych Tadalafilu lub Sildenafilu może spowodować wzrost testosteronu, pytanie czy w wysokości, która rzeczywiście groziłaby wznową. Wydaje mi się, że gdyby tak miało być, to lekarze nie przepisywaliby dawek leczniczych w celu wspierania przywrócenia funkcji seksualnych.
Odnośnie dawki, każdy lekarz, nawet pierwszego kontaktu, może przepisać Ci dawkę leczniczą. A jeśli nie chcesz chodzić do lekarza, to kup 10 mg i podziel na pół.
Uważam, tak jak pisał Armands, że w dalszym ciągu istotna jest konsultacja kardiologiczna, zanim zdecydujesz się na leczenie.
Pozdrawiam AParsley
Rocznik 1961
PSA przed RP 15,41 ng/ml, LRP 19/11/2014, RT 05-06/2015.
PSA od 08/2017 do teraz
<0,006 ng/ml.
Moja historia
Liczba postów: 4.369
Liczba wątków: 38
Andy, te wszystkie tadafile i inne wajagry to są leki KARDIOLOGICZNE!
Wymyślono je do leczenia zaburzeń układu krążenia, pozytywny wpływ na potencję to przypadkowy skutek uboczny tych leków.
Skonsultuj problem z kardiologiem, gdyż akurat mogą być pomocne w twoich problemach.
Albo wprost przeciwnie, to zależy od tego, co ci konkretnie jest.
Sprawa ewentualnego wzrostu testosteronu po zażyciu tych specyfików jest nieistotna, bo to groszowe ilości.
Poza tym nie zapominaj, że problemy z prostatą zaczynają się, gdy mężczyźnie spada poziom testosteronu.
(Stąd pomysły niektórych amerykańskich uro-onkologów, by raka prostaty leczyć ... testosteronem.
Ciekawe, ciekawe, nie powiem).
Liczba postów: 62
Liczba wątków: 1
11.09.2024, 16:35:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.09.2024, 16:59:14 przez Andy.)
(10.09.2024, 23:11:16)Dunolka napisał(a): Andy, te wszystkie tadafile i inne wajagry to są leki KARDIOLOGICZNE!
Wymyślono je do leczenia zaburzeń układu krążenia, pozytywny wpływ na potencję to przypadkowy skutek uboczny tych leków.
Skonsultuj problem z kardiologiem, gdyż akurat mogą być pomocne w twoich problemach.
Albo wprost przeciwnie, to zależy od tego, co ci konkretnie jest.
Sprawa ewentualnego wzrostu testosteronu po zażyciu tych specyfików jest nieistotna, bo to groszowe ilości.
Poza tym nie zapominaj, że problemy z prostatą zaczynają się, gdy mężczyźnie spada poziom testosteronu.
(Stąd pomysły niektórych amerykańskich uro-onkologów, by raka prostaty leczyć ... testosteronem.
Ciekawe, ciekawe, nie powiem).
Cześć
Cześć
Generalnie nie mam problemów z sercem. Ostatnio jak byłem u kardiologa stwierdził, że serce mam jak dzwon. Tak mi się wydaje , że po tym udarze który przeszedłem szpital mnie skierował na badania kardiologiczne standardowo ponieważ wszystkich po udarze mózgu kierują na badania kardiologiczne. To prawie tak samo jak po skończonej radioterapii szpital skierował mnie do urologa (bo gdzie miał skierować)w mojej miejscowości. Gdybym się leczył tu u urologa to do tej pory pewnie bym miał pełno przerzutów i nie wiadomo co by ze mną było. Bo po badaniu USG i badaniu palpacyjnym prostaty urolog stwierdził, że wszystko jest w porządku i nie ma powodów do obaw. Chociaż raczysko w tym czasie cały czas rosło. Tak nawiasem mówiąc mam kolejną wizytę u kardiologa w lutym 2025. Zresztą tu akurat jestem tak umówiony z panią kardiolog , że gdybym czegoś pilnie potrzebował to mam wejść bez kolejki.