Diagnostyka, skaczące PSA
Witam,

Ja zdecydowałem się na operację ze względu na mój wiek ( 52 lata ), konsultowałem to z 4 znanymi urologami i 2 było za operacją a 2 za obserwacją , moja decyzja uratowała mnie bo do operacji NFZ wymaga scyntygrafii i tomografii komputerowej i to tomografia wykryła guz na jelicie, gdybym zdecydował się na obserwację nie dowiedziałbym się o Jelicie.
A tak udało się wyciąć w całości jedno i drugie....choć ten na jelicie okazał się mało złośliwy to jednak jakbym poczekał ze 2 lata to mógłby być już znaczny problem.
Operacji nie żałuję - robiłem w ECZ Otwock, obawiałem się pewnie jak każdy z nas skutków ubocznych, jednak teraz przybywa doświadczonych operatorów robotów więc idzie ku lepszemu, dla mnie najgorszy był okres z cewnikiem jednak to tylko 7 dni póżniej już z górki...
Życzę Ci podjęcia właściwej decyzji mruganie, puszczanie oczka
Odpowiedz
Dziękujemy Paweł za słowa otuchy. Jesteś już na dobrej ścieżce do zdrowia. Życzymy Ci: idź dalej - bez żadnych zakrętów
Odpowiedz
Moi drodzy mam teraz taką przypadłość, czy ktoś jest w stanie coś na ten temat mi powiedzieć? 
Jestem 6 miesięcy po RP i wszystko wróciło do normy, z sikaniem wszystko ok, nawet raczej nie wstaję już w nocy, szczelność jak przed operacją czyli 100%, waga wróciła, potencja 70% tego co było przed operacja, wszystko ok. tylko mam taką przypadłość jak silny ból podczas orgazmu który utrzymuję się nawet do 5-6 godzin, to takie bolesne skurcze mięśni w okolicy prostaty, pęcherza, w moczu pojawiło się jednorazowo nawet trochę krwi, czy ktoś ma jakiś pomysł na to?

Pozdrawiam.
Odpowiedz
Nowy Rok przyniósł dobry wynik .... zadowolenie, uśmiech
PSA < 00,1
9 miesiąc po RP zadowolenie, uśmiech

Pozdrawiam Was.
Odpowiedz
(09.01.2025, 15:12:04)Paweł napisał(a): Nowy Rok przyniósł dobry wynik .... zadowolenie, uśmiech
PSA < 00,1
9 miesiąc po RP zadowolenie, uśmiech

Pozdrawiam Was.

Paweł,
To bardzo dobra wiadomość. Tak trzymaj!
Pozdrawiam serdecznie
Radek
Rocznik 1971
PSA 08.2023 - 3.880
RARP 04.2024 ECZ Otwock
PSA 07.2024 <0.006
PSA 09.2024 <0.006
PSA 12.2024 <0.006
Odpowiedz
Paweł,

Gratulacje.

Nie przestawiłeś przecinka w wyniku ?

Pozdrawiam AParsley
Rocznik 1961
PSA przed RP 15,41 ng/ml, LRP 19/11/2014, RT 05-06/2015.
PSA od 08/2017 do teraz <0,006 ng/ml.

Moja historia
Odpowiedz
Dzieki zadowolenie, uśmiech

Masz rację z tym przecinkiem, powinno być < 0,01 zadowolenie, uśmiech
Odpowiedz
Dziś znalazłem taką oto informację na Onecie.....

ttps://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/operacje-na-robocie-da-vinci-to-bedzie-jedna-z-wiekszych-afer-w-polsce/0wwy1wv,79cfc278
Odpowiedz
To bardzo znana afera była, ale jak ktoś nie zna, to może się zapoznać.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości