Diagnostyka, skaczące PSA
zadowolenie, uśmiech Radku dziękuję i Tobie Życzę tego samego zadowolenie, uśmiech
Odpowiedz
Paweł  - uściski od Dunoli!
zadowolenie, uśmiech zadowolenie, uśmiech
Odpowiedz
(27.06.2024, 10:01:48)Dunolka napisał(a): Paweł  - uściski od Dunoli!

Paweł, jesteś podwójnym farciarzem!!! Ja pomimo podobnego wyniku nie otrzymałem uścisków smutny
Rocznik 1971
PSA 08.2023 - 3.880
RARP 04.2024 ECZ Otwock
PSA 07.2024 <0.006
PSA 09.2024 <0.006
PSA 12.2024 <0.006
Odpowiedz
Radek, jak przyjedziesz na nasze jesienne spotkanie we Włocławku*, to otrzymasz podwójne, co ja mówię  - poczwórne  - uściski od nas obojga! Uściśniemy ci nie tylko prawicę, ale i lewicę!
W centrum też się coś do uściśnięcia na pewno znajdzie!
(To na wypadek, gdybyś miał mieszane poglądy)! mruganie, puszczanie oczka 

*Mam nadzieję, że chłopaki coś zorganizują. zadowolenie, uśmiech 

PS.Ale pamiętaj, że nieoznaczalni przywożą szampana.
Odpowiedz
(27.06.2024, 20:29:05)Dunolka napisał(a): Radek, jak przyjedziesz na nasze jesienne spotkanie we Włocławku*, to otrzymasz podwójne, co ja mówię  - poczwórne  - uściski od nas obojga! Uściśniemy ci nie tylko prawicę, ale i lewicę!
W centrum też się coś do uściśnięcia na pewno znajdzie!
(To na wypadek, gdybyś miał mieszane poglądy)! mruganie, puszczanie oczka 

*Mam nadzieję, że chłopaki coś zorganizują. zadowolenie, uśmiech 

PS.Ale pamiętaj, że nieoznaczalni przywożą szampana.
?
Rocznik 1971
PSA 08.2023 - 3.880
RARP 04.2024 ECZ Otwock
PSA 07.2024 <0.006
PSA 09.2024 <0.006
PSA 12.2024 <0.006
Odpowiedz
Miało być Heart
Rocznik 1971
PSA 08.2023 - 3.880
RARP 04.2024 ECZ Otwock
PSA 07.2024 <0.006
PSA 09.2024 <0.006
PSA 12.2024 <0.006
Odpowiedz
(27.06.2024, 10:01:48)Dunolka napisał(a): Paweł  - uściski od Dunoli!

Dzięki Dunola  zadowolenie, uśmiech aby zawsze było nieoznaczalne mruganie, puszczanie oczka
Odpowiedz
Gratulacje !!!
Odpowiedz
(28.06.2024, 12:18:17)tomek27m napisał(a): Gratulacje !!!

Dzięki !! Tobie też nieoznaczalnego zawsze życzę!!

Pozdrawiam,
Paweł.
Odpowiedz
Witam,

Jestem 3 miesiące po RP, a dwa tygodnie po resekcji jelita, po jelicie odpoczywałem a wczoraj zrobiłem dłuższy spacer 14km, a dziś w moczu zauważyłem trochę krwi i mam pytanie: czy to może być spowodowane operacją prostaty? choć od dwóch miesięcy nie miałem krwi w moczu, czy to może mieć związek z jelitem cienkim? choć po operacji jelita nie miałem krwi w moczu.
Czy może jeszcze jakaś inna przyczyna?

Pozdrawiam,
Paweł.

a może jak miałem robione jelito, to miałem też zakładany cewnik i może ten cewnik coś naruszył? może zrobił się jakiś mały strupek a teraz odpadł? i stąd odrobina krwi?
Odpowiedz
(27.07.2024, 13:21:28)Paweł napisał(a): Witam,

Jestem 3 miesiące po RP, a dwa tygodnie po resekcji jelita, po jelicie odpoczywałem a wczoraj zrobiłem dłuższy spacer 14km, a dziś w moczu zauważyłem trochę krwi i mam pytanie: czy to może być spowodowane operacją prostaty? choć od dwóch miesięcy nie miałem krwi w moczu, czy to może mieć związek z jelitem cienkim? choć po operacji jelita nie miałem krwi w moczu.
Czy może jeszcze jakaś inna przyczyna?

Pozdrawiam,
Paweł.

a może jak miałem robione jelito, to miałem też zakładany cewnik i może ten cewnik coś naruszył? może zrobił się jakiś mały strupek a teraz odpadł? i stąd odrobina krwi?
Cześć Paweł.
Przypominam Ci że dopiero zamknąłeś temat operacji jelita więc nie wiem skąd te 14 km…zadowolenie, uśmiech
A przyjmujesz zastrzyki z heparyny? Może to być przyczyna.
Pzdr
Radiusz
Rocznik 1971
PSA 08.2023 - 3.880
RARP 04.2024 ECZ Otwock
PSA 07.2024 <0.006
PSA 09.2024 <0.006
PSA 12.2024 <0.006
Odpowiedz
Widzisz Radku właśnie przyjmuję zastrzyki już 9 dni NEOPARIN z heparyną więc pewnie to jest przyczyną, pozostał mi jeszcze jeden do zrobienia......
A te 14 Km ....wiem że trochę przydużo ale ja czuję się już naprawdę dobrze....

Pozdrawiam,
Paweł.
Odpowiedz
Witam Wszystkich,

Po wycięciu guza z jelita i po otrzymaniu badania histopatologicznego wiem już co to było: GIST, to bardzo rzadki nowotwór, został usunięty doszczętnie, okazał się mało złośliwy, GIST lubi powracać, u mnie szansa nawrotu to 4,3% więc taki wynik przed operacją brałbym w ciemnio, sprawę będę jeszcze konsultował z dwoma onkologami.
Najprawdopodobniej byłem jedynym w Polsce chorym na raka prostaty i GIST na raz.
Moi drodzy życie jest przewrotne w kwietniu otrzymałem diagnozę że mam dwa nowotwory: prostaty i jelita cienkiego ( nie było tylko wiadomo jaki to ) , nie muszę chyba nikomu mówić co wtedy myślałem, ile mi zostało? itp.
Dziś jeden i drugi nowotwór usunięty w całości, pozostają tylko kontrole raz na parę miesięcy, wniosek z tego taki że życie piszę scenariusze nie do przewidzenia.
Jutro idę do genetyka żeby posprawdzać czy nie mam jakiś złych genów które może odziedziczyć córka lub wnuczka.....
Na dzień dzisiejszy wróciłem z dalekiej podróży....... mruganie, puszczanie oczka mruganie, puszczanie oczka

Pozdrawiam Was.
Odpowiedz
Prawa statystyki mówią, że co się zdarzyć może, to się zdarzyć musi.
Można mieć na raz dwa nowotwory, albo więcej, pewnie są i tacy pacjenci.

Ważne, że obu udało ci się pozbyć.
Cieszymy się z tobą zadowolenie, uśmiech .
Odpowiedz
Dziękuję Dunolka zadowolenie, uśmiech
Odpowiedz
Witam Was,

Wczoraj byłem na kontroli ( 5 miesięcy od RP )

Wynik PSA < 0,01 zadowolenie, uśmiech
Badania ogólne moczu - wszystko idealnie.
Nie mam żadnych dolegliwości ani żadnych problemów z układem moczowym. 

kolejna kontrola Styczeń 2025 mruganie, puszczanie oczka

Przebadałem też geny i okazało się że wszystko jest ok. nie mam genów które mogły by w przyszłości sprawić problem moim potomnym. mruganie, puszczanie oczka

Pozdrawiam Was!!! 
Paweł.
Odpowiedz
I tak trzymaj!

Pozdrawiam i do stycznia

Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (10 lat od RP) <0,006 ng/ml
Koniec kontroli u urologa w CO
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
(27.09.2024, 07:23:09)Paweł napisał(a): Witam Was,

Wczoraj byłem na kontroli ( 5 miesięcy od RP )

Wynik PSA < 0,01 zadowolenie, uśmiech
Badania ogólne moczu - wszystko idealnie.
Nie mam żadnych dolegliwości ani żadnych problemów z układem moczowym. 

kolejna kontrola Styczeń 2025 mruganie, puszczanie oczka

Przebadałem też geny i okazało się że wszystko jest ok. nie mam genów które mogły by w przyszłości sprawić problem moim potomnym. mruganie, puszczanie oczka

Pozdrawiam Was!!! 
Paweł.

Paweł, cieszę się Twoim wynikiem. Byłeś na konsultacji uro, czy tylko wykonywałeś PSA? Gdzie wykonywałeś badanie genetyczne?
Pozdrawiam Radiusz
Rocznik 1971
PSA 08.2023 - 3.880
RARP 04.2024 ECZ Otwock
PSA 07.2024 <0.006
PSA 09.2024 <0.006
PSA 12.2024 <0.006
Odpowiedz
Cześć Radku,

Ja tradycyjnie badałem i konsultowałem się z urologiem w ECZ.
Badania genów robiłem na ul. Łowickiej 35 w Warszawie, koszt to 800,- i na wyniki czekałem około miesiąca jednak chyba warto zrobić żeby ewentualnie uczulić swoich bliskich, na szczęście wszystko ok.
Za te 800,- badają 70 podstawowych genów ale te badanie powinno być wystarczające.

Pozdrawiam,
Paweł.
Odpowiedz
Gratulujemy Paweł dobrych wyników i oby tak dalej. Będziemy obserwować co u Ciebie, My jesteśmy jeszcze przed podjęciem decyzji:obserwować czy operować ze wskazaniem na operację, stąd Twoje samopoczucie jest dla nas ważne. Tym bardziej że dodatkowo zmagałeś sie z jelitem . Trzymamy za Ciebie i niech dalej będzie tylko lepiej
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości