JĘDREK- BO W ŻYCIU TRZEBA WALCZYĆ O ..
No i pięknie PSA spada, czyli rak ciągle hormonowrażliwy.
Oby jak najdłużej!

PS. Dostałeś mojego maila?
Odpowiedz
(11.09.2020, 14:50:49)Dunolka napisał(a): No i pięknie PSA spada, czyli rak ciągle hormonowrażliwy.
Oby jak najdłużej!

PS. Dostałeś mojego maila?

Tak dziękuję.Pomógł.
W środę wizyta.
Przedzwonię.

Jędrek
PSA
2012 VIII/30,61/XII 2012 przed LPR 25,58.
2012 XII LRP pT3bN1M1a Gl.3+4 Marginesy ?
2013 /I-1,16 / /VIII PSA-3,0 PET/CT: - PRZERZUTY  09/2013 HT 
2013 RT /0,663/
2014 -2018  <0,002
Zakończenie HT  10.2018
2019 
Luty <0,002
Sierpień  0,046
Wrzesień  0,090
Październik  0,209
Grudzień 0,377
2020 
Styczeń 0,611
Luty      0,663
Marzec   0,761
Kwiecień 1,130
Maj         1,410
Limfadenektomia
Lipiec      0,234
Sierpień  0,015
Wrzesień  0,008
Listopad  0,006


Odpowiedz
(11.09.2020, 16:57:40)Jędrek napisał(a):
(11.09.2020, 14:50:49)Dunolka napisał(a): No i pięknie PSA spada, czyli rak ciągle hormonowrażliwy.
Oby jak najdłużej!

PS. Dostałeś mojego maila?

Tak dziękuję.Pomógł.
W środę wizyta.
Przedzwonię.

Jędrek

Zacznę od sygnaturki

2014 -2018  <0,002
Zakończenie HT  10.2018

2019 
Luty <0,002
Sierpień  0,046
Wrzesień  0,090
Październik  0,209
Grudzień 0,377

2020 
Styczeń 0,611
Luty      0,663
Marzec   0,761
Kwiecień 1,130
Maj         1,410
Lipiec      0,234
Sierpień  0,015
Wrzesień  0,008

Wizyta
Termin 16 wrzesień godzina 8.10.
Zjawiam się w Centrum Onkologii pół godziny przed zaplanowanym spotkaniem.
Pani przy wejściu
-Proszę przyjść o 10.00 a lepiej o 11.00 bo dr zawsze się spóźnia Big Grin .
I zamknięto wrota przed nosem.
A dr nigdy się nie spóźnia zawsze przychodzi o odpowiedniej porze to pacjenci są za wcześnie.

Jest słońce nawet ciepło 24 st.C , idę na Plac Wolności tam są ławeczki.
Poczytałem Angorę ,kilka jolek ,krótka rozmowa z Armandsem i przed 10.00 powtórnie w CO.
Pan przy wejściu
-na którą godzinę 8.10 ? dr takich terminów nie posiada.
Na piętrze zmiana pokoju przyjęć.
Sprawdzam listę na ekranie jestem drugi pierwszy pacjent w gabinecie.
Dwaj cwaniacy że jest godzina dziesiąta a oni mają na 10.00 i 10.10 teraz wchodzą.
-powodzenia panowie, ten zielony kolor ID to pacjent przebywający u lekarza a następny nr wchodzący jest mój , jak panowie to zmienicie to proszę.
-Panie co za burdel mówi jeden , za komuny to dopiero było!
Czkałem spokojnie a z dialogu obywateli można było wysnuć wniosek iż to byli emerytowani pracownicy MO.
Niech Bóg da im zdrowie bo z rozumem różnie Big Grin .

Wizyta
O mój pan AG powitał mnie doktor.
-Witam doktorze.
Pan Krzysztof sprawdził moją historię leczenia i jakie wyniki bieżące
Lipiec       0,234
Sierpień    0,015
Wrzesień  0,008

Wspomniałem o Apo-flutamie by nie dozować.
OK  flutam możemy odstawić.
Już to zrobiłem proszę o potwierdzenie.
Nie wspominałem o wizycie w Otwocku i tak wcześniej rozdrażniłem wnioskiem na limfadenektomię bez akceptacji prowadzącego .
Poprosiłem o obrazówkę pooperacyjną i po ewentracji np.rezonans.
Dr natychmiast , sprawdzimy trzewia USG.
Żel , słuchawka i pęcherz ok, nerki ok, podbrzusze ok , część od pępka w dół bardzo delikatna.
Ponadgniatał po szwie i taśmie łączącej moje dwie połówki.
Proszę przy wysiłkach nosić pas , bo jak nie to są dobre warunki do przepukliny.
Recepta i zlecenie na styczeń 2021 i do zobaczenia w przyszłym roku.

Doktorze - Jak długo ma potrwać HT, miałem dwa lata wakacji hormonalnych.
Dwa , trzy lata i pomyślimy co dalej.
U pana to jest choroba przewlekła , ot.

I do domu.
Odpowiedz
Witam
Ostatnie badania PSA 0,006 ng/ml , kreatynina 0,62 mg/dl (norma 0,7-1,36) .
Na ostatniej wizycie w Otwocku otrzymałem skierowanie na TK , które miałem wykonać po 3-4 miesiącach.
Termin badań obrazowych wyznaczono na 7 grudnia 2020.

Po zabiegu limfadenektomii  w bydgoskim CO przez trzy miesiące  było ok .
Lato dużo ruchu ,basen , sanatorium Inowrocław spacery i ..... wszystko zamknięto.
W październiku,  listopadzie pojawiły się pierwsze obrzęki limmatyczne prawego podudzia.
Masaż domowy , zwiększona aktywność ruchowa i pończoszki Big Grin.
Pomogło lub celniej pomaga.

Jędrek
PSA
2012 VIII/30,61/XII 2012 przed LPR 25,58.
2012 XII LRP pT3bN1M1a Gl.3+4 Marginesy ?
2013 /I-1,16 / /VIII PSA-3,0 PET/CT: - PRZERZUTY  09/2013 HT 
2013 RT /0,663/
2014 -2018  <0,002
Zakończenie HT  10.2018
2019 
Luty <0,002
Sierpień  0,046
Wrzesień  0,090
Październik  0,209
Grudzień 0,377
2020 
Styczeń 0,611
Luty      0,663
Marzec   0,761
Kwiecień 1,130
Maj         1,410
Limfadenektomia
Lipiec      0,234
Sierpień  0,015
Wrzesień  0,008
Listopad  0,006


Odpowiedz
W mikołajki byłem na TK , wczoraj Beatka odebrała wyniki.
[Obrazek: mikolaj-z-jelenia-machajac-rekami-400-1397880.jpg]

Bez cech meta, i niech tak pozostanie.

Jędrek
Odpowiedz
(24.12.2020, 13:39:29)Jędrek napisał(a): W mikołajki byłem na TK , wczoraj Beatka odebrała wyniki.
[Obrazek: mikolaj-z-jelenia-machajac-rekami-400-1397880.jpg]

Bez cech meta, i niech tak pozostanie.

Jędrek

Na zawsze!
Ur.1960
PSA wyjściowe 09.2010 - 11,097 ng/ml
Prostatektomia Radykalna /klasyczna/, Obustronna Limfadenektomia Miednicza  
Wynik po RP   - GL. (2 + 4) pT2cN1
Korekta 2013  - GL. (4 + 3) pT3aN1, resekcja R1
PSA - 06.2011 /8 tyg. po RP/ - 0,02
Od 08.2013 - Bicalutamide 50 mg 
Od 04.2020 - Bicalutamide 100 mg
Od 04.2021 - Bicalutamide 150 mg
PSA - 08.2021 - 0,902
Odpowiedz
(24.12.2020, 16:56:15)latarnik napisał(a):
(24.12.2020, 13:39:29)Jędrek napisał(a): W mikołajki byłem na TK , wczoraj Beatka odebrała wyniki.
[Obrazek: mikolaj-z-jelenia-machajac-rekami-400-1397880.jpg]

Bez cech meta, i niech tak pozostanie.

Jędrek

Na zawsze!

Z podziękowaniem w wytrwaniu.

Jędrek
Odpowiedz
Brawo Jędrek - tak trzymać !!!!!! zadowolenie, uśmiech
Odpowiedz
Prezent pod choinkę niczego sobie
Pozdrawiam AParsley
Odpowiedz
Witam
Wczoraj 22.04.21 przyjąłem następny zastrzyk diphereline sr 11.25 czyli trzecia iniekcja po przerwie hormonalnej i zbiegu usunięcia węzłów zajętych przez cap.
Pan dr zlecił hurtowo implant na cały rok .
Następna wizyta kwiecień 2022.
27 kwietnia II szczepienie przeciw - covidowe.

Jędrek
Odpowiedz
Czyli jesteś blisko otrzymania paszportu covidowego mruganie, puszczanie oczka
Życzę, aby drugie szczepienie i okres poszczepienny przebiegł jak po pierwszej dawce.

Pozdrawiam
A.

PS. Jędrek, jesteś już zapisany na 2022 rok, czy masz się dowiadywać o termin?
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
Jędrek,

a jak się czujesz po hormonach - wszystko w porządku ? przez jaki okres pani dr. zaleciła branie hormonów - czy raczej - zobaczymy się za rok i wtedy zdecydujemy ?

Pozdrawiam AParsley
Rocznik 1961
PSA przed RP 15,41 ng/ml, LRP 19/11/2014, RT 05-06/2015.
PSA od 08/2017 do teraz <0,006 ng/ml.

Moja historia
Odpowiedz
(24.04.2021, 09:49:00)Armands napisał(a): Czyli jesteś blisko otrzymania paszportu covidowego mruganie, puszczanie oczka
Życzę, aby drugie szczepienie i okres poszczepienny przebiegł jak po pierwszej dawce.

Pozdrawiam
A.

PS. Jędrek, jesteś już zapisany na 2022 rok, czy masz się dowiadywać o termin?

O paszporcie nic nie wiem i nie zabiegam.
Dodoam wynik PSA 0,006. Pozostałe w normie.

(24.04.2021, 10:25:04)AParsley napisał(a): Jędrek,

a jak się czujesz po hormonach - wszystko w porządku ? przez jaki okres pani dr. zaleciła branie hormonów - czy raczej - zobaczymy się za rok i wtedy zdecydujemy ?

Pozdrawiam AParsley

Andrzej , dr to Krzysztof z BCO Bydgoszcz.
Spotykamy się za rok i zobaczymy.
Czuję się super.
Dzięki.
Jędrek
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości