AParsley-czas od operacji szybko płynie
#41
Piękne wyniki, oby tak dalej.
Odpowiedz
#42
(07.01.2018, 12:53:02)AParsley napisał(a): Witajcie serdecznie,

Tylko sporadycznie odzywałem się od spotkania we wrześniu, pora trochę uzupełnić. Zawodowo ostatni rok był chyba najcięższym w mojej karierze ( a może po prostu się starzeję ), co przełożyło się również na moją aktywność zarówno na forum jak i w realu. Przynajmniej w kwestiach zdrowotnych nie było najgorzej, jeśli nie liczyć operacji przepukliny pachwinowej w marcu 2017.

AParsley
No co ty! Rocznik 61 to jeszcze młodzieniaszki (z podkreśleniem młodzieniaszki) Big Grin
Może zbyt wiele pracy bierzesz na swoje barki? Chyba na brak zamówień nie narzekasz, bo o ile mam rozeznanie, to nadal ten fach nie narzeka na koniunkturę.

Wyniki masz bardzo dobre i tak trzymaj. Może dołóż więcej odpoczynku, mniej stresu i wyjdzie jeszcze bardziej na zdrowie.
Trzymaj się Andrzejku... wszystkiego naj... naj... dla Ciebie, Ewy i całej rodziny.

Pozdrawiam
Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#43
Gratulujemy wyników i oczywiście zrzucenia zbędnych kilogramów,których wcale u Ciebie nie było widać.
Pozdrawiamy Lidka i Mariusz
Odpowiedz
#44
Super zacząłeś rok , gratuluję !
Marek/Suwałki/,ur.1962
GL7/4+3/ pT3a N0M0
06.2015 RP - psa 6 tyg. -0,03
49 m-cy 0,177;VII 2019 SRT
;VIII 19 -0,082;X 19 -0.015
Odpowiedz
#45
Gratuluje i tak trzymać, zobaczymy jak ja powitam nowy rok zadowolenie, uśmiech Wyniki robię po 6-ciu miesiącach w przyszłym tygodniu, więc zobaczymy. Jeszcze raz GRATULACJE
Odpowiedz
#46
Andrzeju, gratulujemy wyników. Tak trzymaj !!!!
Serdecznie Ciebie i Ewę pozdrawiamy.
Odpowiedz
#47
Moi drodzy,
Piszę z lekkim opóźnieniem, kolejna runda badań w C.O. Ursynów i prywatnych wykonana w marcu, wizyty u lekarzy również za mną. Stresik chwilowo minął. Wyniki nie najgorsze, PSA 0,006 ng/ml ( lub < 0,006 ng/ml w drugim laboratorium ). Stan stabilny, wizyta za 6 miesięcy. Generalnie nie mam większych problemów ze strony prostaty, w nocy nie wstaję, pozostawiona jedna wiązka nerwowa nie całkiem obumarła wystawia język . Trochę mi skacze testosteron, w grudniu było 512 ng/dl, teraz jest 366 ng/dl, trzeba będzie przyjrzeć,
wit. D3 47,1 ng/ml przy dawce 3000 j.m.

Pozdrawiam AParsley
Rocznik 1961
PSA przed RP 15,41 ng/ml, LRP 19/11/2014, RT 05-06/2015.
PSA od 08/2017 do teraz <0,006 ng/ml.

Moja historia
Odpowiedz
#48
Niech ten Twój "stan stabilny" nigdy się nie zmienia...!   zadowolenie, uśmiech
Pozdrawiamy.
Ur.1960
PSA wyjściowe 09.2010 - 11,097 ng/ml
Prostatektomia Radykalna /klasyczna/, Obustronna Limfadenektomia Miednicza  
Wynik po RP   - GL. (2 + 4) pT2cN1
Korekta 2013  - GL. (4 + 3) pT3aN1, resekcja R1
PSA - 06.2011 /8 tyg. po RP/ - 0,02
Od 08.2013 - Bicalutamide 50 mg 
Od 04.2020 - Bicalutamide 100 mg
Od 04.2021 - Bicalutamide 150 mg
PSA - 07.2021 - 0,812
Odpowiedz
#49
Lubię takie aktualizacje. zadowolenie, uśmiech
Odpowiedz
#50
To jest to.
Diagnoza, leczenie,wynik.
Wszystko dobre.
Cieszy nas i was bo moźna.

Jędrek
PSA
2012 VIII/30,61/XII 2012 przed LPR 25,58.
2012 XII LRP pT3bN1M1a Gl.3+4 Marginesy ?
2013 /I-1,16 / /VIII PSA-3,0 PET/CT: - PRZERZUTY  09/2013 HT 
2013 RT /0,663/
2014 -2018  <0,002
Zakończenie HT  10.2018
2019 
Luty <0,002
Sierpień  0,046
Wrzesień  0,090
Październik  0,209
Grudzień 0,377
2020 
Styczeń 0,611
Luty      0,663
Marzec   0,761
Kwiecień 1,130
Maj         1,410
Limfadenektomia
Lipiec      0,234
Sierpień  0,015
Wrzesień  0,008
Listopad  0,006


Odpowiedz
#51
Za wstrzymywanie się z tak dobrymi wiadomościami dostajesz upomnienie
mruganie, puszczanie oczka
A za wyniki i za ocalałą wiązkę pochwałę
Big Grin

Andrzejku, trzymaj TAK dalej!
Pozdrawiam(y)
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#52
Upomnienie przyjmuję z pokorą ( widzę nawet, że z wpisaniem do akt  Big Grin )
Za wszystkie dobre słowa od Was wszystkich dziękuję.
Pozdrawiam AParsley
P.S. Jarek - mógłbyś poprawić literówkę z 47/1 na 47,1 jeśli to nie problem ( nie mogę sam edytować )
Rocznik 1961
PSA przed RP 15,41 ng/ml, LRP 19/11/2014, RT 05-06/2015.
PSA od 08/2017 do teraz <0,006 ng/ml.

Moja historia
Odpowiedz
#53
Zaraz poprawię... a i sprawdzę, dlaczego samemu nie możesz tego zrobić.

Upomnienia w akta jeszcze nie wpisałem mruganie, puszczanie oczka

Armands

PS. Już wiem... po 30 minutach od zapisu posta tryb edycji automatycznie jest blokowany. 
Sprawa dla administracji do rozważenia.
Odpowiedz
#54
Ja w ogóle nie mam opcji edytowania po zamieszczeniu posta. Generalnie chyba mam jakiegoś wirusa, bo na każdym forum coś mi nie działa  wystawia język
Pozdrawiam AParsley

Zgłoszony problem zostanie sprawdzony. Wydzielony fragment techniczny zostanie przeniesiony da działu technicznego. Admin Armands
http://rakprostatypomoc.pl/showthread.php?tid=86
Odpowiedz
#55
Moi Drodzy,

Nie odzywałem się przez prawie dwa miesiące, nie dlatego że Was nie lubię, gdy znajdę chwilę wieczorem, to zwykle nie mogę już patrzeć na klawiaturę i monitor. Jest dużo pracy, z czego należy się cieszyć, z drugiej strony nie ma za bardzo czasu żyć, nawet urlop musieliśmy przesuwać, bo szefostwo zażądało pilnego spotkania.
W każdym razie udało nam się z Ewą wyrwać na urlop na tydzień pod koniec czerwca, od tego czasu praktycznie co tydzień jestem w podróży, ten i następny tydzień się nie różnią.
Pod koniec czerwca zrobiłem kolejne badania ( trzymam się cykli 3 miesięcznych ), wyniki w normie: PSA < 0,006 ng/ml, T: 355 ng/dl, kwas moczowy: 4,1 mg/dl, D3: 59,9 ng/ml przy dawkowaniu 4000 j.m. dziennie, próby wątrobowe w normie i bez zmian.
Kolejne badania pod koniec września i wizyta w C.O. Warszawa 1 października.
Pozdrawiam AParsley
Odpowiedz
#56
Andrzejku, tylko pogratulować wyniku... co też z przyjemnością robię
Nie przemęczaj się... to jedno co mogę tobie radzić mruganie, puszczanie oczka

Pozdrawiam
Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#57
Witajcie
Nadejszła rzeczona chwyla, czyli okresowe badanie i wizyta w C.O. Ursynów. Tylko 2,5 godziny czekania, z tego 50 min szukania miejsca na parkingu  Big Grin .
Na szczęście wynik to zrekompensował , PSA < 0,003 ng/mL. Pozostałe wyniki w normie.
Decyzja lekarza - spotykamy się za rok. Tyle bez badania nie wytrzymam  Cool , pójdę do urologa po skierowanie  mruganie, puszczanie oczka .
Pozdrawiam AParsley
Odpowiedz
#58
Jak się poprawia w temacie służby zdrowia, to kuleje w temacie parkingów Big Grin
A tak przy okazji to gratuluję pięknego wyniku i dobrego samopoczucia.

Pozdrowienia dla Ciebie i Ewy.
E i J
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#59
(01.10.2018, 20:46:07)AParsley napisał(a): Na szczęście wynik to zrekompensował , PSA < 0,003 ng/mL. Pozostałe wyniki w normie.
Decyzja lekarza - spotykamy się za rok. Tyle bez badania nie wytrzymam  Cool , pójdę do urologa po skierowanie  mruganie, puszczanie oczka .
Pozdrawiam AParsley

Za rok ....
To znaczy że terapia i leczenie zakończone sukcesem. Big Grin Big Grin
Teraz tylko kontrola, uff.
Czegoż więcej trzeba
Życzymy podtrzymania wytrwałości

J i B
PSA
2012 VIII/30,61/XII 2012 przed LPR 25,58.
2012 XII LRP pT3bN1M1a Gl.3+4 Marginesy ?
2013 /I-1,16 / /VIII PSA-3,0 PET/CT: - PRZERZUTY  09/2013 HT 
2013 RT /0,663/
2014 -2018  <0,002
Zakończenie HT  10.2018
2019 
Luty <0,002
Sierpień  0,046
Wrzesień  0,090
Październik  0,209
Grudzień 0,377
2020 
Styczeń 0,611
Luty      0,663
Marzec   0,761
Kwiecień 1,130
Maj         1,410
Limfadenektomia
Lipiec      0,234
Sierpień  0,015
Wrzesień  0,008
Listopad  0,006


Odpowiedz
#60
Dzięki za życzenia.
Wiesz dobrze, że z tym przeciwnikiem trudno ogłosić zwycięstwo. To wredny i podstępny przeciwnik. Cieszy mnie taki wynik, ale z tyłu głowy strach zostaje  Confused
Pozdrawiam AParsley
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości