Pisarek 88 - prośba o odpowiedź
#41
edwart co ty sadzisz ze na mnie ten wyro juz jest przesadzony i zejde z tego swiata tak sadzisz i myslisz co odpisz prosze cie tu lekarz rodzinny mi powiedzial ze w polsce inaczej lecza a tutaj inaczej ,odpisz prosze cie i czekam dziekuje i czekam
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#42
Staszku,
odnoszę wrażenie, że o swoje zdrowie nie troszczyles się dotąd zbyt mocno. Dlaczego nie podałeś się operacji usunięcia prostaty w 2012? Nie proponowano Ci tego? Dlaczego nie zgłosiłes się na biopsja w Irlandii?  Teraz masz sytuację będąca konsekwencją tych zaniechań. Jasnowidzem nie jestem, więc Ci na zadane pytanie nie odpowiem rozumiejac je jako szybkie zejscie z powodu raka prostaty. W ogóle, to zejdziesz jak kazdy z nas!
Z Twoich postów można się zorientować, że jesteś spanikowanym facetem. Generalnie ten stan niczemu dobremu nie służy, jednak w Twoim przypadku daje nadzieję, że dopilnujedz sprawy, że nie odpuścisz swojemu lekarzowi, że zastosujesz się bezwzględnie do jego zaleceń.  Na tym forum i na forum Gladiatora są ludzie, którzy wyszli zwycięsko z trudniejszej sytuacji niż Twoja.  Wierzę, że Tobie też się to uda. 
Pozdrawiam
Ur.1948; PSA 2008-2011: 3,10-8,74; Bps 9/2011: Gl. 3+3; Scyntygrafia OK. 12/2011-LRP. Poj. 100 cm3. Hist-pat: POMIMO BAD. LICZNYCH WYC. NIE UDAŁO SIĘ WYKRYĆ OGNISKA PIERW.!
PSA: 2012-2018<0,006;2019: 0,010;0,042;0,019;0,016;0,027;0,015;0,022;2020: 0,012;0,014; 2021:0,008;
2013-2015-wzrost guza wątroby. 5/2015-otwarta operacja i termoablacja guza. Hist-pat: rak wątrobowokomórkowy. Wznowa. WUM Banacha - 03.09.2016 - przeszczep wątroby.

Odpowiedz
#43
dziekuje ci armand i specyjalnie bylem u niego w szpitalu i wyszedl i powiedzial mi ze jest ok zebym pszyszedl na wizyte 5 X 018 armand tak mi on powiedzial , co i jak ty myslisz co
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#44
No to świetnie ze jesteście umówieni. Widocznie taki termin jemu pasuje.
To co... lecisz na Dominikanę.

A.
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#45
Staszek, ty już wróciłeś na Zielona Wyspę... do Cork, czy nadal balujesz na Dominikanie?
Odpowiedz
#46
"pisarek88 napisał(a):Witam i ja dziś otrzymałem tabletki na raka prosty casadex, 50 mg jedna tab. na dzień. 
Proszę napiszcie mi co o tym sądzicie, dziękuję i czekam. 

 


Staszku, Casodex to antyandrogen, u nas znany pod nazwą bikalutamid,  binabic.
Przypuszczalnie zlecono ci hormonoterapią, za kilka, kilkanaście dni dostaniesz zastrzyk, blokujący wydzielanie testosteronu.
Odpowiedz
#47
Staszku używaj ten lek według przepisu lekarza. 
Pamiętaj o codziennym przyjmowaniu!

Możliwe skutki uboczne
Bardzo często: senność, zwiększone napięcie gruczołów piersiowych, ginekomastia, uderzenia gorąca. 
Często: biegunki, nudności, zwiększenie aktywności enzymów wątrobowych, zastój w drogach żółciowych, żółtaczka (zwykle przemijające), zmęczenie, świąd. Niezbyt często: reakcje nadwrażliwości, w tym obrzęk naczynioruchowy lub pokrzywka, śródmiąższowe zapalenie płuc.

Ze względu na możliwość występowania senności po zastosowaniu preparatu, lek upośledza zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych i obsługi urządzeń mechanicznych w ruchu.

Powodzenia
A.
Odpowiedz
#48
dziekuje i 1 dnia ja przyjmuje armand dziekuje ci pieknie pozdrawiam cie,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#49
WITAM I UPRZEJMIE INFORMUJE IZ OTRZYMALEM DECAPEPTYL RAZ NA 6 MIESIECY DZIEKUJE WAM I ODPISZCIE MI CO O TYM ZASTRZYKU MYSLICIE DZIEKUJE SERDECZNIE,POZDRAWIAM,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#50
bardzo was prosze o odpis o tym zastrzyku czekam i prosze idziekuje,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#51
Staszku, spokojnie. Najważniejsze, że lekarz zlecił lek i teraz poczekamy na efekty.
Miałeś już pierwsze podanie tego leku w zastrzyku?
Jeśli tak, to jak się czujesz?

Więcej informacji o Decapeptylu masz w linku
https://www.doz.pl/leki/p806-Decapeptyl

... a może koledzy, którzy również otrzymywali leki obniżające męskie hormony podpowiedzą na co szczególnie zwrócić uwagę.

Pozdrawiam
Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#52
WITAM ,CIE ARMAND I CHCE CIE PRZYJACIELU ZAPYTAC CO TO ZNACZY OBNIZAJACE HORMONY JA I TAK MAM DUZE PROBLEMY ZE WZWODE TO JESZCZE MI PODWOJA TEN PROBLEM CZUJE SIE DOBRZE PO TYM ZASTRZYKU ZA 6 MIESIECY KOLEJNY TAK SADZE MOZE COS POWIESZ O TYM ZASTRZYKU DZIEKUJE MILEJ NIEDZIELI CZEKAM,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#53
Niestety, ten lek z rodziny antyandrogenów wpłynie na spadek libido. Ale cel jest jasny - obniżenie testosterony do poziomu kastracyjnego, czyli pozbawienie komórek nowotworowych "pokarmu" i doprowadzenie tych komórek do zagłodzenia. To oczywiście takie uproszczenie, ale tak to działa.
Oczekiwany spadek testosteronu odbije się na zmniejszeniu libido. To tylko jeden z efektów ubocznych (o innych pisałem wyżej). 
Jeśli do tego doliczyć wiek, inne problemy (choćby kardiologiczne), ogólna sprawność fizyczną, to dochodzi do problemów z utrzymaniem sprawności seksualnej.

Coś za coś...

Pozdrawiam
Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#54
DZIEKUJE CI CZYLI JA NIE MOGE ZADNEJ PO PRAWY W ZYCIU SEXSUALNYM OCZEKIWAC TAK ARMAND DZIEKUJE CI Z CALEGO SERCA ODPISZ PROSZE.DZIEKUJE,

ARMAND JAK SADZISZ I WY MOI PRZYJACIELE TUTAJ NA NA FORUM UWAZACIE CZY JA MOGE CZUC ZAL DO LEKARZA Z CORK O,BRAJENA UROLOGA ZE ON MNIE ZALATWIL POD Z ZGWLEDEM WSPOLZYCIA SEKSUALNEGO PRZEPISYWAL MI ZASTRZYKI DO PENISA KUPOWALEM JE PRZEZ 3 L I NIC NIE POKAZAL MI JAK GO STOSOWACI CO I JAK CZY SPRAWNOSC MOZE KIEDY POWROCIC CZY RACZEJ NIE,CZY TEZ JA WCZESNIEJ ZEJDE Z TAD JAK WY MYSLICIE I SADZICIE NA TEN TEMAT PROSZE NAPISZCIE MI BARDZO DZIEKUJE WAM I CZEKAM,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#55
Pisarku88,
problem, o którym piszesz, był szeroko dyskutowany na forum Gladiatora w latach 2012-2013.
Niestety nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości i myślę, że nikt na tym forum, ani każdym innym zajmującym się rakiem prostaty, dobrych wiadomości mieć nie będzie  smutny 

To, co teraz napiszę, jest dużym uproszczeniem i być może Koledzy/Koleżanki zechcą mnie poprawić, ale ogólnie diagnoza: 'rak gruczołu krokowego' jest początkiem końca takiego życia seksualnego, jakim mogliśmy się cieszyć do tej pory.
Początkiem końca, bo do chwili rozpoczęcia radykalnej terapii w sferze seksu nic się nie zmienia. Kiedy jednak za raka zabiorą się chirurdzy, to sprawa się komplikuje.

Radykalna prostatektomia, czyli usunięcie prostaty wraz z wiązkami nerwowo-naczyniowymi daje prawie pewność całkowitego wyleczenia, niestety definitywnie pozbawia erekcji.

Prostatektomia z oszczędzeniem ww. wiązek mocno upośledza sprawność seksualną i dodatkowo niesie zagrożenie wznowy, bo nigdy nie wiadomo, czy jakieś komórki rakowe na tych wiązkach nie zostały.

Do końca nie wiem, jak jest w przypadku nieoperacyjnego leczenia RGK. Jeśli jednak mówi się o chemicznej kastracji, to obawiam się, że też jest całkiem niedobrze.
Wybacz, Pisarku88, tę analogię, ale kiedyś głośno było o chemicznej kastracji przestępców seksualnych. Ona miała na celu takie obniżenie ich libido, aby seks dla np. pedofilów, stał się obojętny.
Być może jest tak, piszę to jako teoretyk, że żona/partnerka mężczyzny ze śladowym poziomem testosteronu już go seksualnie mało interesuje.

Mało się, Pisarku88, na ten temat dyskutuje, bo to w naszej kulturze temat tabu i większość, nawet ukrywająca się pod pseudonimem, boi się zabrać głos. Szkoda. Zwłaszcza, że to zawsze jest problem mężczyzny i kobiety. Jedynym skutecznym jego rozwiązaniem jest operacja wszczepienia pompki. Podobno daje to znakomite wyniki, ale niestety kosztuje ok. 60 000 zł.

Pisarku88,
każdy z nas ma ten sam problem, z którym Ty teraz się stykasz. Z biegiem czasu oswoisz się z nim i wspólnie z żoną/partnerką wypracujecie takie rozwiązanie, które Wam obojgu da satysfakcję.

Pozdrawiam
Edward
Ur.1948; PSA 2008-2011: 3,10-8,74; Bps 9/2011: Gl. 3+3; Scyntygrafia OK. 12/2011-LRP. Poj. 100 cm3. Hist-pat: POMIMO BAD. LICZNYCH WYC. NIE UDAŁO SIĘ WYKRYĆ OGNISKA PIERW.!
PSA: 2012-2018<0,006;2019: 0,010;0,042;0,019;0,016;0,027;0,015;0,022;2020: 0,012;0,014; 2021:0,008;
2013-2015-wzrost guza wątroby. 5/2015-otwarta operacja i termoablacja guza. Hist-pat: rak wątrobowokomórkowy. Wznowa. WUM Banacha - 03.09.2016 - przeszczep wątroby.

Odpowiedz
#56
DZIEKUJE CI EDWARD I CHCE CIE I WAS PROSIC BYSCIE MI NAPISALI JAK I CO MOGE JESC ORAZ CO MOGE SIE NAPIC Z TEGO CO MI EDWARD PISZESZ SADZE ZE JUD TEGO TU ZYCIA TU NIE POZOSTALO EDWRAD MAM TE ZADTRZYKI OD O,BRAJENA KTORYCH NGIGY NIE UZYWALEMORAZ WYPOWIEDZ CIE SIE TY EDWARD I WY SZANOWNI KOLEDZY CZY LEKARZ DOBRZE ZROBIL ZE ZA APLIKOWAL MI TE HORMONO TERAPIE TAK JAK WY UWAZACIE I NAZWA TEGO ZASTRZYKU Caverject 10 micrograms ,prosze o
i c\ekam na wasza odpowiedz,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#57
EDWARD PROSZE CIE NAPISZ MI CZY JA MAM JAKIES SZANSE WYSKOCZENIA Z TEGO PROBLEMU BARDZO CIE PROSZE I CZEKAM,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#58
Staszku, leki i zastrzyki na raka prostaty musisz brać. 

Innej opcji nie ma!

Chyba, że wyżej niż życie, stawiasz jego chwilowy komfort, czyli sex.


Jak już wcześniej pisałem, ten lek powoduje spadek libido, a co z tym się wiąże problem ze wzwodem. Oczywiście wszystko zależy też od innych okoliczności - inne choroby, wiek itd.
Zastrzyk Caverject jest jakimś rozwiązaniem problemu, ale czy i jak tobie pomoże to zagadka. A do tego sposób użycia nie jest przyjemny. 
Nie wiem czy ktoś z naszego forum stosował ten środek??? Chyba raczej nie. 
Jest też alprostadil w żelu czyli Vitaros (ewentualnie Vytaros). Łatwiej się stosuje, bo nie trzeba się kuć igłą, ale sporo kosztuje.

Nie wiem jak jest z dostępem do tego żelu w Irlandii, ale może spytaj swojego lekarza.  


Staszku, niestety starzejemy się, a choroba i leki swoje robi. Odejmuje wigoru, chęci współżycia, czy możliwości osiągnięcia wzwodu.
Jedni uważają, że to wielka strata. Inni cieszą się życiem... niekoniecznie tym erotycznym. 
Niedawno z forum Gladiatora zmarło trzech facetów. To pokazuje, że ta choroba nie żartuje.
Najmłodszy z nich miał 62 lata. Od 2009 roku był leczony hormonalnie, czyli podobnie jak teraz ty.

To tyle... sam musisz zdecydować co dalej.

Pozdrawiam
Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#59
DZIEKUJE CI ARMAND ALE W WZIOLEM JUZ TEN ZASTRZYK NA 6 MIESIECY I NIC MNIE DLUGO NIC NIE BOLALO TYLKO Z DWA DNI POLDUPEK I NIC WIECEJ NAPISZ PROSZE CO SADZISZ O TYM ZASTRZYKU KTOREGO NIGDY NIE WZIOLEM CAVERJECT,10 MICROGRAMA ORAZ JAK TY SADZISZ LEKARZ KELLY DOBRZE ZE ZA APLIKOWAL MI TEN ZASTRZYK NA 6 MIESIECY TAK CO DZIEKUJE I CZEKAMM

WITAM RAZ WAS JESZCZE ARMAND EDWARD DUNOLKA I CHCE WAS SERDECZNIE PO PROSIC CO MYSLICIE I SADZICIE DZIS OTRZYMALEM WEZWANIE NA,ISOTOPE SCAN NA 13 TEGO LISTOPADA ,ORAZ CZY MOJE ZYCIE JEST ZAGROZONE SMIERCIA BARDZO WAS PROSZE I BLAGAM O SZERSZA WYPOWIEDZ SIE ,WQM DZIEKUJE CZEKAM I B WAS PROSZE,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#60
Staszku,

pod tym, co napisał Armands podpisuję się oburącz. Nic sam nie kombinuj, rób to, co każą Ci lekarze, bo jednak życie jest ważniejsze od erekcji. A ono, jak wspomina Armands podając przykłady z forum Gladiatora, naprawdę może być zagrożone.
Nie wpadaj w panikę, odpuść na razie Caverject (jego skuteczność jest raczej mizerna) i skoncentruj się na raku. Tak wszyscy Ci radzą i robią to z troski o Twoje życie.

Pozdrawiam
Edward
Ur.1948; PSA 2008-2011: 3,10-8,74; Bps 9/2011: Gl. 3+3; Scyntygrafia OK. 12/2011-LRP. Poj. 100 cm3. Hist-pat: POMIMO BAD. LICZNYCH WYC. NIE UDAŁO SIĘ WYKRYĆ OGNISKA PIERW.!
PSA: 2012-2018<0,006;2019: 0,010;0,042;0,019;0,016;0,027;0,015;0,022;2020: 0,012;0,014; 2021:0,008;
2013-2015-wzrost guza wątroby. 5/2015-otwarta operacja i termoablacja guza. Hist-pat: rak wątrobowokomórkowy. Wznowa. WUM Banacha - 03.09.2016 - przeszczep wątroby.

Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości