Pisarek 88 - prośba o odpowiedź
#21
Jak na razie nie bylem leczony hormonami. Może teraz, gdy teraz pójdę. Słuchaj, ten wynik przesadza o czym już, tak?


Ty może wiesz co z leszkiem12, co i czy tu jest?
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#22
Staszek, ty musisz iść do lekarza i on musi zacząć ciebie leczyć.




Ale to TY musisz zrobić pierwszy krok. MUSISZ!!!


Nie wiem, czy nadal mieszkasz w Irlandii. Jeśli tak, to pomocy musisz szukać tam na miejscu.

Czy masz tam kogoś, kto może pomóc (szczególnie z angielskojęzycznym lekarzem), pokierować w odpowiednie miejsce.

Lekarz zdecyduje o podaniu leków, ale może zażyczyć sobie wykonania innych badań.

Armands

PS. Leszek12 już tu nie pisze, a my nie wiemy co u niego.
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#23
Armands  sluchaj ja nadal mieszkam w IRLANDII. DROGI KOLEGO, TAK...  CZEKAM NA WEZWANIE DO LEKARZA NA DNIACH. 
KOLEGO I CO ZAGRAZA MI COS? TAK? CO?  
ODPISZ PROSZE I DZIEKUJE.
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#24
Staszek

To dobrze, że czekasz na na wezwanie lekarza. OBYŚ DŁUGO NIE CZEKAŁ.
Co do zagrożenia, to trudno to ocenić. Taki wzrost PSA po radioterapii jest niepokojący. 

Co to oznacza?

To lekarz musi odpowiedzieć na to pytania. On ma możliwość zlecenia badań diagnostycznych (PET) i wdrożenia leczenia. Pewno będzie to hormonoterapia. Może zaproponuje coś innego. Tego nie wiem.
My tu na forum, możemy jedynie gdybać, coś sugerować.
Bez podstawowych informacji trudno coś konkretnie napisać.

Trzymaj się!

Pozdrawiam
Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#25
(28.06.2016, 19:22:32)Dunolka napisał(a): Pisarku, witaj wśród starych znajomych!

Problem, który cię dotyka, jest szeroko dyskutowany wśród onkologów urologów a nazywa się  - kiedy wkroczyć z terapią hormonalną po niepowodzeniu leczenia radykalnego.
Niektórzy lekarze zlecają hormony od razu po wzroście PSA.
Inni, a są wśród nich największe autorytety, jak np. dr Walsh, uważają, że nie ma co się spieszyć, a hormony dać pacjentowi dopiero, gdy nowotwór jest widoczny w badaniach obrazowych, albo gdy PSA bardzo szybko rośnie.

Twój lekarz należy pewnie do tej drugiej grupy.
Dlatego zleca ci powtórzenie badania PSA za 3 miesiące, oraz tomografię komputerową.
Jeśli tomograf cokolwiek znajdzie albo/i PSA znacznie wzrośnie  - najprawdopodobniej natychmiast dostaniesz hormony.
Albo  - jeśli tomograf znajdzie tylko pojedyncze miejsce przerzutu,  lekarz może chcieć to jeszcze wyleczyć radykalnie.
Tak to wygląda.
(Tak to powinno wyglądać).
Dziękuję ci i chcę ci powiedzieć, że oni w to nie wierzą, że są przerzuty, bo to Gleason 3+ i wczesne stadium jest. W poniedziałek idę na wizytę, to ci napisze wszystko. 
Dziekuję
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#26
(28.06.2016, 19:22:32)Dunolka napisał(a): Pisarku, witaj wśród starych znajomych!
Problem, który cię dotyka, jest szeroko dyskutowany wśród onkologów urologów a nazywa się  - kiedy wkroczyć z terapią hormonalną po niepowodzeniu leczenia radykalnego.
Niektórzy lekarze zlecają hormony od razu po wzroście PSA.
Inni, a są wśród nich największe autorytety, jak np. dr Walsh, uważają, że nie ma co się spieszyć, a hormony dać pacjentowi dopiero, gdy nowotwór jest widoczny w badaniach obrazowych, albo gdy PSA bardzo szybko rośnie.

Twój lekarz należy pewnie do tej drugiej grupy.
Dlatego zleca ci powtórzenie badania PSA za 3 miesiące, oraz tomografię komputerową.
Jeśli tomograf cokolwiek znajdzie albo/i PSA znacznie wzrośnie  - najprawdopodobniej natychmiast dostaniesz hormony.
Albo  - jeśli tomograf znajdzie tylko pojedyncze miejsce przerzutu,  lekarz może chcieć to jeszcze wyleczyć radykalnie.
Tak to wygląda.
(Tak to powinno wyglądać).
CZesc dunolka sluchaj mozesz mi odpowiedziec co moze mnie czekac gdy by byl przezut tak ostanio mam zatwardzenia i w poniedzialek mam wizyte u lekarza coffi i tlumaczka nie wiem co to znaczy sluchaj powiedzcie mi czy jest jakas szansa tego pesa zbic w dul moj lekarz rodzinny mowi ze psa czesto skacze nie wiem czy tak jest w ogole blagam cie   owiedz mi prawde bo zbieram sie jechac do polski i zaplacic by mi kopano juz grobowiec ,wczesniej juz mam bilety na lot i lece na punta cana 23 sierpnia nie wiem czy mi nie pokzyzuje jak sadzisz tak bardzo cie prosze z calych mych sil zadzwon  na moj polski numer chce porozmawiac z toba prosze cie i bardzo dziekuje ci, ........ czekam dziekuje,





(10.08.2018, 07:07:51)Armands napisał(a): Staszek

To dobrze, że czekasz na na wezwanie lekarza. OBYŚ DŁUGO NIE CZEKAŁ.
Co do zagrożenia, to trudno to ocenić. Taki wzrost PSA po radioterapii jest niepokojący. 

Co to oznacza?

To lekarz musi odpowiedzieć na to pytania. On ma możliwość zlecenia badań diagnostycznych (PET) i wdrożenia leczenia. Pewno będzie to hormonoterapia. Może zaproponuje coś innego. Tego nie wiem.
My tu na forum, możemy jedynie gdybać, coś sugerować.
Bez podstawowych informacji trudno coś konkretnie napisać.

Trzymaj się!

Pozdrawiam
Armands               

czesc witam cie armand dunolka napisala mi ze to sa przezuty jak ty sadzisz przyjacielu moze tak byc w poniedzialek mam wezwanie do lekarza rodzinnego i ma byc tlumacz pierwszy raz jak jestem u niego i mam byc na 10 rano i nie wiem co sadzic wiesz nie wiem co tez bedzie 23 lece na punta cana i nie wiem czy to cos nie pokrzyzuje mych planow  jak sadzisz teraz mam zaparcia i nie wiem czy to ma cos w spolnego z tym powiedz mi drogi przyjaielu czy tak jest wybieram sie do polski  isc do grabaza by mi kopal i robil grobowiedz  nie wiem co teraz myslec boie sie odeisc z tego padolu blagam cie drogi przyjacielu masz moj polski numer i zadzwon do mnie hce porozmawiac z toba oto i on ....... ,dziekuje i czekam,


Staszku,  
Twój numer telefonu ukryłem, bo ujawniania takich danych na forum unikamy (przepisy GIODO)
Chyba nie chcesz, aby ktoś nieuprawniony do ciebie dzwonił i nagabywał o różne rzeczy?
Admin Twój numer zna i jeśli będzie taka potrzeba to przekaże osobie zainteresowanej pomocą.
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#27
Staszku, spokojnie! 

Panika nic nie da.

Musisz teraz zebrać wszystkie wyniki badań, wszystko co masz w domu, a dotyczy twojego leczenia i przygotować się na wizytę u lekarza.
Może niech ktoś bliski, znajomy z tobą pójdzie.

Lekarz zadecyduje co dalej. Oczywiście za twoją zgodą... bo do tanga trzeba dwojga... i do leczenia też.

Z grabarzem tak się nie spiesz. Teraz u nas upały, to szkoda im tyłek zawracać ciężką pracą
Rak prostaty nie chodzi z kostuchą pod pachę. Ona drepcze gdzieś w tyle i to daleko. 

Jak zaczniesz się leczyć, to jeszcze nie raz odwiedzisz Punta Cana i te piękne dominikanki zadowolenie, uśmiech

Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#28
dziekuje ci uprzejmie z slonecznego corku ,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#29
Staszku  -  szybko do lekarza, z historią choroby i wynikami ostatnich badań.
Odpowiedz
#30
Armands, nie wiesz jak mogę zalogowac sie do forum rakara? Coś mozesz mi cos powiedzieć?
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#31
(12.08.2018, 23:53:37)pisarek88 napisał(a): Armands, nie wiesz jak moge zalogowac sie do forum rakara? Coś mozesz mi cos powiedziec?

Napisz do nich na adres e-mail:  

forum-gladiatora@tlen.pl

... na pewno pomogą.
Odpowiedz
#32
CZESC ARMAND BYLEM U LEKARZA RODZINEGO I ON MI MOWI ZE PISAL DO MEGO ONKOLOGA ALE NIE MA ZADNEJ OD NIEGO ODPOWIEDZI I NIC TERAZ NIE WIEM CO TUJEST GRANE I TAK MI POWIEDZIAL ZE GDY NIE OTRZYMAM WEZWANIA DO ONKOLOGA TO MOGE LECIEC GDZIEMAM LECIEC WIESZ MYSL E NIE JEST TAK BARDZO KIEPSKO ZE JAK SADZIMY GDY LEKARZ SIE NIE SPIESZY NO TO NIC JUZ NIE WIEM I NIE ROZUMEM NIC Z TEGO A JAK TY SADZISZ CO?
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#33
Trudno mi coś napisać, bo nie znam procedur postępowania z pacjentem onkologicznym w irlandzkiej służbie zdrowia.
W Polsce byłbyś pod kontrolą urologa/onkologa.

Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#34
Slucha,j dzis dorwalem meila do niego lekarza i napisalem mu meila. Czekam armand zobacze co mi on odpisze i teraz go zapytam o onkologa.
armands, dziekuje ci.
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#35
Staszku z tego co napisałeś w innym wątku, to lekarz jest specjalistą radiologii onkologicznej. On pewno ciebie prowadził podczas naświetlania.
Chyba się nie mylę?
Myślę, że powinieneś się z nim spotkać, bo to on powinien wiedzieć jak byłeś leczony, i co może być powodem wzrostu PSA.

Proszę odpisuj tylko w tym wątku, bo inaczej się pogubimy. PROSZĘ.

Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (7 latach od RP) 0,007 ng/ml
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
#36
Cześć armands, witam.
Dziś napisałem emailem prośbę do tego lekarza i czekam.
Tak to on mi robił radioterapię.
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#37
Staszku  - o tym, czy zacząć inne leczenie i kiedy je zacząć i czy można je czasowo odłożyć, decyduje lekarz,
który widzi pacjenta i zna historię jego choroby.
Koledzy z forum mogą ci co najwyżej tylko pewne sprawy wyjaśnić, doradzić wizytę u konkretnego lekarza,
zasugerować pytania do tegoż lekarza.
Odpowiedz
#38
witam wszystkich i nie wiem co myslec pisalem meila do tego lekarza kelly i nie mam zadnej odpowiedzi o od niego i nadal czekam dziekuje zycze wam moi drodzy milego oraz spokojnego dnia,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz
#39
Staszka,
ZADZWOŃ do tego lekarza. Pilnuj sprawy, nie odpuszczają! To Twoje życie. 
Edward
Ur.1948; PSA 2008-2011: 3,10-8,74; Bps 9/2011: Gl. 3+3; Scyntygrafia OK. 12/2011-LRP. Poj. 100 cm3. Hist-pat: POMIMO BAD. LICZNYCH WYC. NIE UDAŁO SIĘ WYKRYĆ OGNISKA PIERW.!
PSA: 2012-2018<0,006;2019: 0,010;0,042;0,019;0,016;0,027;0,015;0,022;2020: 0,012;0,014; 2021:0,008;
2013-2015-wzrost guza wątroby. 5/2015-otwarta operacja i termoablacja guza. Hist-pat: rak wątrobowokomórkowy. Wznowa. WUM Banacha - 03.09.2016 - przeszczep wątroby.

Odpowiedz
#40
tak tak jest jutro ide do diabetologa w tym samym szpitalu i pojde tez do niego edward pojde bez zadnej obawy,
Rocznik 1959
Wszczepione by-passy, cukrzyca typ 2, w Irlandii m. Cork nie zgłosił się na zaplanowaną biopsję stercza, w Polsce, Kraków szpital Rydygiera VIII/2012 biopsja - z obu płatów oceniono Gleason 7=3 + 4, 05/IX/2012 ponowne wezwanie na biopsję w Irlandii (czy ją wykonać?), 

PSA I/2012 6,4 ng/ml, III/2012 6,4 ng/ml, VI/2012 13,2 ng/ml;
RT - (IV/2015)   

VIII/2016  PSA=5,92 ng/ml.
........
PSA (VIII/2018) 23,4 ng/ml
HT (X/2018) Casodex (50mg/1 dziennie) + zastrzyk Decapeptyl (iniekcja co 6 miesięcy)
Scyntygrafia XI/2018 - czysto
PSA (XII/2018) 4,35 ng/ml
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości