Problem z prostatą - wątek Krzyśka M.
Uwaga - poniższy post został założony dla Krzyska M.

Prośba o radę, jak mam się kierować w związku z problemami (chyba prostaty?) 

Z początkiem czerwca będąc na działce, poczułem się wieczorem mega zmęczony, takie zmęczenie, którego chyba nigdy wcześniej nie miałem. 
Położyłem się do łóżka, ale chyba miałem gorączkę, bo nawet nie miałem siły wstać po termometr. Rano obudziłem się zlany potem, też objaw który u mnie nie występuje. 
W toalecie mocz leciał słabym strumieniem a przy próbie mocniejszego parcia, wręcz jeszcze bardziej się przytykał. Nie było nasienia, wytrysk zawierał małą plamkę jakieś wodnistej cieczy. 
Zrobiłem badania (w załącznikach) odwiedziłem urologów i oczywiście są sprzeczne opinie. Jeden dał skierowanie na mpMRI, inny mówi, że za wcześnie, bo radiolodzy mogą mieć problem w odróżnieniu zmian pozapalnych od nowotworowych. 
Udało mi się zapisać do ECZ z początkiem sierpnia. Czy powinienem wziąć kartę DILO od rodzinnego, bo mi proponowała? 
Objawy zapalenia organizmu szybko mi ustąpiły i czuję się dobrze, ale nie jest dobrze z układem moczowym. Mam cały czas takie bolesne parcie na mocz, coś takiego, jak czasem występuje przy przeziębieniu pęcherza. 
Czy powinienem zrobić jakieś badania w kierunku pęcherza? (ojciec miał raka pęcherza, choć żył z nim ok 15 lat) Jaką prawidłową drogę mam obrać? Z góry dziękuję jak ktoś się pochyli i podzieli radą.

ps. widzę jeszcze jedno forum, czy ono jest tożsame (zrzesza tych samych userów) i nie warto zadawać tego samego pytania tam? Przepraszam, jeżeli popełniłem jakieś faux pas.

Leki: Dicloberl (końcówka)
        Prostamnic (na ok 3 mies.)
        Trimesan (na 40 dni)

Tu aktualny link do badań:
https://imgbox.com/gallery/edit/q1HfwgEH...X8zD6LxJC0
Odpowiedz
Mam wrażenie deja vu  - chyba czytałam już gdzieś ten wątek. Dość  dawno.

Krzysiek  - jeśli nas czytasz  - to jest historia sprzed dwóch lat.
Do tego czasu z pewnością wdrożono już jakieś leczenie, bo wyniki badań wskazywały na zagrożenie nowotworem.
Uaktualnij historię.
Pytania możesz zadawać na wszystkich forach i portalach świata  -  twoje prawo pacjenta.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości