Tak Szewik, chyba ja źle to przekazałam, raczej nie podejrzewam żeby Cieślikowski opowiadał bzdury tylko taki laik jak - ja, mógł poprostu coś źle przekazać. Bardziej w tym sensie o którym Ty piszesz opowiadał. Oczywiście jest jest jedna z opcji, bo wiadomo, że może to być poprostu wznowa i oczywiscie mamy tego świadomość ale miło byl się chwycić tej opcji....
A znacie moze takie przypadki tutaj na grupie że ktoś po prostatektomii miał takie małe wzrosty PSA i nie oznaczało to jednak wznowy? kojarzycie?
czyli przyczyną może być pozostawienie pewnej ilości tkanki produkującej PSA przez to, że były oszczędzone te pęczki naczyniowe-nerwowe. Sorki za nieprecyzyjne wyrażenie się.
A znacie moze takie przypadki tutaj na grupie że ktoś po prostatektomii miał takie małe wzrosty PSA i nie oznaczało to jednak wznowy? kojarzycie?
czyli przyczyną może być pozostawienie pewnej ilości tkanki produkującej PSA przez to, że były oszczędzone te pęczki naczyniowe-nerwowe. Sorki za nieprecyzyjne wyrażenie się.