21.09.2024, 11:53:13
My się doczłapiemy dopiero na 15!
XIV SPOTKANIE PRZYJACIÓŁ
|
21.09.2024, 11:53:13
My się doczłapiemy dopiero na 15!
14 spotkanie Przyjaciół z Forum Rakprostatypomoc za nami.Rozmów i wzajemnego wsparcia ogrom.Jak zawsze wszyscy włożyli całe serducho w organizację.Nowi nasi przyjaciele Sławek z żoną Ewą i Piotr myślę że zobaczyli siłę naszej przyjażni i wzajemnego wsparcia.Daje to nam wszystkim moc pozytywnej energi jaka płynie z naszych spotkań.Pozdrawiamy ?
Jutro szerzej opiszę swoje wraźenia a dziś spokojnej nocy życzę Wam wszystkim.
22.09.2024, 17:55:29
My też już w domu!
![]() ![]() Wspaniale było znów się spotkać, znów poszerzyć swoją wiedzę na temat metod walki z chorobą, i znów po prostu pogadać. Mimo tego, że część "medyczna" była dłuuuuuga, zabrakło czasu na rozwinięcie tematu najnowocześniejszej metody radioterapii. Ale sprawa zasygnalizowana, temat będziemy drążyć. Tymczasem jeszcze raz dziękujemy wszystkim za wspaniałą atmosferę, Beatce za wysiłek, włożony w organizację Spotkania, Ewie za dowcipne zabawy literackie, a naszym Nowym za to, że od razu stali się integralną częścią Forum Przyjaciół. ![]() ![]() ![]()
22.09.2024, 20:30:37
Kolejny raz spotkaliśmy się..... Było super. Plan spotkania zrealizowany w 100%. Jakże było miło spotkać starych znajomych jak i poznać nowych. Stworzyliście wszyscy piękny klimat spotkania za co bardzo dziękujemy. Z niecierpliwością będziemy czekać na kolejne spotkanie. Medycyna idzie naprzód , pojawiają się nowe lekarstwa, modyfikowane są formy leczenia - dobrze mieć o nich wiedzę. A i doświadczenie każdego z Panów jest cenne i warto się nim podzielić z innymi walczącymi z nowotworem prostaty. Nie jesteśmy sami.
22.09.2024, 20:59:37
Kochani
Powiem wam spotkanie z wami jest eliksirem na życie. Piękno osób ich naturalność bliskość zrozumienie jest balsamem na nasze słabości i wsparciem w dożywotniej walce z …… Chciałbym w miarę swoich skromnych możliwości wyrazić wdzięczność przybyłym. ![]() Pozwolę zacząć od Dunolki Joli i Józka. Niesamowity duet On spokojny nie wadzi nikomu A ona erka na sygnale On spokojny wszystkowidzący A dama przez prostatyków rozrywana Sypnie wiedzą i poetyckimi cytatami Zagra na gitarze zaśpiewa i doradzi Dżosef wnikliwie śledzi i z akceptem To kobieta ze wspaniałym życia konceptem Armandsowi + A teraz miasto admina ![]() Idąc tropem adminów forum Jarek i Ela i jesteśmy w domu Wielkie wsparcie pomoc i oddanie Rodziców czwórki wspaniałych synów Armandsie fechtuj wiedzą i poświęceniem On naszą ostrogą i dobrem Ela wspieraj Jarrego Jest prawdą przyjacielem kolegą AParsleyowi + ![]() Do adminów trzech razy sztuka Czas na Aparsleja swojsko Pietrucha A Ewa no nie żal pisać bogini życia Wiwat akademia vivatt profesores Nikt jej nie dogoni w inwencji i wdzięku Wszędzie jej pełno wszędzie za mało Taneczna para z taktem szykiem i klasą Godny mąż Andrzej więcej by się was brało A Figa z makiem kto odgadnie nawet nie szczeknie i wygląda ładnie Piotr W-wa I będąc w konwencji miasta stołecznego O Piotrze Oj Piotrze Piotrze jakie szczęście nas spotkało Że tu trafiłeś wiedzę sondując wnikliwie i mało Powiedzieć że byłeś jesteś i będziesz wspomagał Forumową brać i wspomnę tak na oficjale W Michelinie - Jędrek to ten łysy - a Ty jeszcze zagubiony Przytuliłeś mnie jak mąż stęskniony żony I uradowany znalazłeś swój trop A tak po męsku fajny z Ciebie chłop Latarnikowi + Warszawskie opowieści nie kończą się jeszcze Wiem zmrok jesień wieczór i życia szmat drogi Latarnik nie tylko memu sercu przyświeca Oddany idei cudownej Irence bliski kochany I gdybym je miał Pawła przyłożyłbym do rany Wnikliwy obserwator z pomocną dłonią Czoła chylę i ukłony dla Pawła i żony Aha i jeszcze do tego mają pieska fajnego. ![]() Tyle na dzisiaj drżyjcie mury Będzie się działo Jędrek
Vivat prezes Jędruś!!!
Vivat prezesowa!!! (Przed nimi ten inny niech się w norze schowa). Każdy forumowicz Niech to zapamięta: Beatkę zgłaszamy Dziś na prezydenta!
22.09.2024, 21:27:07
23.09.2024, 09:06:54
(22.09.2024, 21:27:07)Jędrek napisał(a):(22.09.2024, 21:18:55)Dunolka napisał(a): Vivat prezes Jędruś!!!I jak tu spać gdy muszę się śmiać Ona prezydentem A Jędrek premierem I wszystkie "gleasony" Pójdą wnet w cholerę! (Dalej jeszcze brzydszy rym zatem skończę już na tym).
23.09.2024, 09:23:36
(23.09.2024, 09:06:54)Dunolka napisał(a):(22.09.2024, 21:27:07)Jędrek napisał(a):(22.09.2024, 21:18:55)Dunolka napisał(a): Vivat prezes Jędruś!!!I jak tu spać gdy muszę się śmiać Zgodnie z maksymą expremiera Z capem źle się zaczną dobrze kończy Siekiera
23.09.2024, 14:02:54
Też miło było z Wami się spotkać
tutaj wklejam link do książek Ewy jakby ktoś był zainteresowany https://www.km.com.pl/ksiazka-579-cale_z...stadt.html
Tak wspaniali mazowszanie odhaczeni
Czas na sąsiada z łódzkiej ziemi Są kochani będą przytuleni Piowoj i Ewa Pio Ojciec Pio człek niecodzienny ze stygmatami Piowoj człek z żołnierskim charakterem i pasjami Wsparty Ewą ,w domu pewnie literatury noblistką Melduję Ewa i Piotr cudowni gotowi na wszystko Pasja oddanie i poświęcenie Dobrze was mieć Na lata wiosny zimy jesienie NIKI My starzy my młodzi ale nie wszyscy są z Łodzi A jak ktoś nie dowierza zapraszamy do Zgierza Przywita nas Lidka z kunsztem sztuki obeznana I Mariuszem istota wigorem i uśmiechem pokarana Nie ma spotkania by nas nowum zaskoczyli A tak po prostu życzliwi skromni i mili AGW AGW już krawaty pytania spakował Małgosia wszystkie walizki makijaże a życie swoje Andrzej do łóżka i michelińskie wojaże …. Nie nie poszły precz ale za miesięcy parę Weżniesz Gosię i z nami w chwil parę…. Jesteśmy kontakcie i dalej czekamy Powracaj do zdrowia kochany pozdrawiamy Jędrek i przyjaciół grono wiem to nie wszyscy nikogo nie ominę no może .. J
23.09.2024, 22:18:56
Moi Drodzy,
Serdecznie dziękujemy za spotkanie, za Waszą obecność, możliwość rozmów i po prostu bycia przez chwilę razem. Nie oczekiwaliśmy niespodzianki dla nas przygotowanej, nie zasłużyliśmy, dziękujemy z całego serca. Poniżej wklejam wpis Ewy, bez cenzury ![]() "Kochani, Bardzo, bardzo Wam z Jędrusiem dziękujemy za ten cudowny benefis. Nie spodziewaliśmy się takiego podziękowania, pomysłowości, to była dla nas ogromna niespodzianka !!! Nie wiem czy potrafię dobrać takie słowa, które można przelać na papier? Bo jak opisać wzruszenie, dziką radość z niespodzianki, jak opisać smak wiersza Joli ( jesteś WIELKA), jak nazwać stan ducha kiedy Beatka w imieniu Was wszystkich dziękowała ( ale za co?), jak oddać co czuliśmy kiedy rozpakowaliśmy te piękne prezenty? Słowa to za mało, nawet dla takiej gadulińskiej jak ja. To było tak piękne, że cieszę się, że akurat byli świadkami tego nasi nowi forumowcy ( bo przekonali się jak niezwykłą jesteśmy grupą). Chyba nic dodać nic ująć. P.S. Cudownie było Was wszystkich zobaczyć po takim długim czasie, choć z żalem patrzyłam na puste krzesełka, tych co nie dojechali. Szkoda, ale cóż zrobić jak choroba przygniecie? Ściskamy i tych co byli nieobecni. Mamy tylko nadzieję, że na następnym spotkaniu nie zabraknie nikogo bo są wielkie plany Andrzejkowe, a może zrobimy kiedyś Mikołajkowe, albo kulig kiedyś? Co Wy na to kochani? " Ewa i Jędruś Parsley
Rocznik 1961
PSA przed RP 15,41 ng/ml, LRP 19/11/2014, RT 05-06/2015. PSA od 08/2017 do teraz <0,006 ng/ml. Moja historia
23.09.2024, 22:43:46
To ja może pojadę trochę w stylu naszej Joli:
Zachwytów moc, aż gęba się śmieje Żal mi d..ę ściska, że nas tam nie przywieje. Wierzę jednak, że Michelin nam dany, I że będziemy mogli kiedyś z Wami ruszyć w tany! Serdecznie pozdrawiam z Wrocławia Azja
24.09.2024, 06:06:15
Michelin w tym roku był wyjątkowy!
Dziękuję wszystkim, dziękuję każdemu z osobna..... Pokazaliśmy prawdziwą moc i wielką siłę naszej grupy! Wszyscy byliście cudowni! ![]() Do zobaczenia! IiP
Ur.1960
PSA wyjściowe 09.2010 - 11,097 ng/ml Prostatektomia Radykalna /klasyczna/, Obustronna Limfadenektomia Miednicza - kwiecień 2011r. Wynik po RP - GL. (2 + 4) pT2cN1 Korekta 2013 - GL. (4 + 3) pT3aN1, resekcja R1 PSA - 06.2011 /8 tyg. po RP/ - 0,02 Od 08.2013 - Bicalutamide 50 mg Od 04.2020 - Bicalutamide 100 mg Od 04.2021 - Bicalutamide 150 mg 09.2021 - VMAT+CBCT Od 12.2021 - Bicalutamide 100mg PSA - 06.2022 - < 0,006 Od 03.2022 - Bicalutamide 50mg Od 08.2022 - Bicalutamide - stop! PSA - 04.2025 - 0,113
24.09.2024, 08:05:31
Tak to prawda to spotkanie było wyjątkowe.Miałam jeszcze coś napisać o tym spotkaniu tak pięknie to przedstawiliście że słów brakuje Pozdrawiamy Lidka i Mariusz
24.09.2024, 10:30:22
DAGO
I z grodu łuczniczki duet niecodzienny Włodek skromny radosny mąż zalet wielu Wnikliwy obserwator o zaletach stoika I nasza gwiazda walki z capem i z siłą magika Drążąca analitykę lepiej niż woda skały Danka oj Drżycie doktory to logiki arsenał cały Pomocna dłonią wybawcy nas wspiera Kochana para jak jasna …. barw tęcza NANNA A z grodu Gryfa sercu miasta nam bliskiego Mego miejsca urodzin Szczecina kochanego Ania z Leszkiem tobołki spakowali Już mieli schody na pierwszym kroku I przypałętał się mikrob choć tylko z boku I takie cisną się pytania Jak tam u was Leszek i Ania SZEWIK Nad Szewika nie ma zucha Wszystkich wkoło udobruchał Dobrze mówi lepiej słucha Nad Szewika nie ma drucha Wsparcie w Ewie to rzecz wielka Jest jak perła czy muszelka Witaj Sławku w świetlnym gronie Kto jest z nami nie utonie Jędrek
24.09.2024, 19:04:37
Ludzkie zamierzenia Covid szybko zmienia…
Choć nie zasługuję - za pamięć dziękuję! AGW
25.09.2024, 13:02:11
W Michelinie blask słońca promienieje
Ludziom dobrego serca w radości twarz się śmieje Wśród smaków, zapachów spędzamy czas mile Razem tworzymy niezapomniane chwile Uśmiechy się spotykają, dłonie ściskają W każdej opowieści serca się otwierają Każdy kęs to historia, w sercach wspomnienia W gronie przyjaciół, w miłości westchnienia Ciepło i serdeczność w powietrzu wirują Wzajemne wsparcie w sercach krystalizują W tej atmosferze magia staje w miejscu Dzięki Wam w Michelinie życie nabiera sensu Dobre serca biją w rytmie radości Tworząc melodię pełną miłości Z wdzięcznością w sercu przez wspaniałe chwile Wśród ludzi dobrego serca świat się zmienia mile Drodzy Przyjaciele!!!
Chcielibyśmy z całego serca podziękować Wam, ludziom dobrego serca za ciepłe przyjęcie do Waszego zacnego grona. Wasza otwartość, wsparcie i zrozumienie są dla nas nieocenione w tej trudnej drodze, którą wszyscy razem idziemy. Dziękujemy za to, że jesteście, za to co robicie i za to, że dzielicie się swoją pozytywną energią, a dzięki Wam świat staje się lepszym miejscem. Czuję, że wśród Was nie tylko mogę dzielić się swoimi obawami, ale również odnajduję siłę i nadzieję. Wasze historie i doświadczenia inspirują mnie i dają mi poczucie, że nie jestem sam w tej walce, a empatia którą emanujecie i gotowość do pomocy inspirują mnie do działania i dają nadzieję na lepsze jutro. Razem tworzymy przestrzeń, w której możemy być sobą, bez maski i obaw. Dziękujemy za każdą rozmowę, każdą radę i każdą chwilę, którą mogliśmy spędzić z Wami, za każdy detal, który uczynił ten dzień wyjątkowym. Wasza obecność w naszym życiu jest nieoceniona, a dobroć pozostanie w sercach na zawsze.
Cieszę się, że mogę na Was liczyć i dzielić z Wami życie. Jestem wdzięczny Wam i Panu Bogu, że mogę być częścią tej wspólnoty.
Jeszcze raz wielkie podziękowanie i uszanowanie wszystkim i każdemu z osobna. Gorąco ściskamy Szewik-i Jędrek Jędrek ma serce jak słońce w blasku Z uśmiechem na twarzy, w radosnym klasku Chodzi po świecie, z przygodą za pan brat Zawsze gotowy, by spełniać swój świat Jego śmiech brzmi jak dzwoneczków gra W każdej opowieści, jak wiersz znów trwa Kiedy coś smutnego chmurzy mu dzień, Wystarczy, że przyjdzie przyjaciel nie cień Więc chodźmy razem, niech każdy dzień trwa Zawsze otwarty na nowe, co w duszy mu gra Niech przygody na zawsze w pamięci zostaną Bo w sercu Jędrka jest magią owianą Jędrek przyjaciel, nasz bohater mały Zawsze odważny, zawsze wytrwały Niechaj przygód w życiu mu nie brakuje Niech słońce świeci, gdy serce buzuje Serce ogromne ten chłopak posiada Inaczej dziś mówić mi nie wypada Tam, gdzie marzenie w wolności żyje Uśmiechu na twarzy mu nic nie zakryje Szewik Dunolka Dunolka w blasku poranka wita Uśmiech w jej sercu, radośnie zakwita Przyjaciółka słońca, wiatru westchnienie Mieć ją przy sobie, ogromne marzenie Jej dusza jak gwiazdy nocą promieniuje Radością odkrywa i sercem ujmuje Każdy krok to magia, każdy śmiech to dźwięk Niech jej towarzyszy ten uroczy wdzięk Z nią każde spotkanie to skarb bezcenny Poznać ją dla mnie, to okres zbawienny Przyjaciółka życia, dusza pełna chwały Jak lekki wietrzyk odkrywa jaki świat mały Dunolka tworzy chwile, co w sercu zostają Niech inni nam zazdroszczą, takich przyjaciół nie mają W przyjaźni, co łączy w magicznej intencji Niech każdy moment trwa w naszej pamięci Wzajemna dobroć, jak kwiaty w ogrodzie Wspólne marzenia, prowadzą ku przygodzie Niech każda chwila z nią w duszy trwa Z ludźmi dobrego serca niechaj wciąż gra Szewik
25.09.2024, 14:12:19
Te spotkania pokazują iż w tym zacnym gronie ujawniają się ludzie wszelkich talentów Z przyjemnością czyta się Wasze z serca płynące z wpisy.Pozdrawiamy
26.09.2024, 18:44:51
Stańczyk powiadał, że w narodzie polskim najwięcej jest medyków.
Ale wychodzi na to, że najwięcej jest poetów ![]() Mamy na forum dwoje profesjonalistów, takich którzy nie tylko piszą ale i publikują, mianowicie Ewę i Edwarda. Ale amatorzy depczą im po piętach! Talenty obrodziły ![]() Nie tylko literackie. Szewikowi gratulujemy przede wszystkim doskonałych zdjęć, świetnych, ciekawych ujęć. Do tego nie wystarczy dobry aparat, trzeba mieć jeszcze OKO! A gdy się ma i jedno, i drugie - to efekt imponujący. Dzięki, Szewik! |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|