Co dalej?
Informacyjnie:
PSA już tylko pełzająco spada, dziś byłem na wizycie u urologa UROLOGA i wygląda to wszystko lepiej. Objawy ustąpiły, ale... jeszcze to poszarpywanie w cewce moczowej jest. Podobne uczucie jak zmrużę oczy. Coś po tym przetrąceniu wirusem jeszcze zostało/popsuło się. Z przeproszeniem, że użyję tego słowa, ale o tym doktorowi nie mówiłem, bo co wspólnego w medycynie ma kutas ze ślepiami? Pomyślałby sobie, no debil jeden. Nie wiem, coś do końca jeszcze nie jest tak, jak być powinno. W ECZ mpMRI 04.10.2024, bo coś chyba wcześniej pogmatwałem z tym terminem. Mam zrobić, bo jednak są raki nie produkujące PSA. W kontakcie.
Wyniki:
https://imgbox.com/gallery/edit/fBe6b7fR...7URPy0J4p4
Odpowiedz
I znowu przesunęli mpMRI w ECZ na koniec miesiąca, w zasadzie, to będą się kontaktować, bo może się jeszcze opóźnić. Coś się wydaje jak ucho się przyłoży, że w systemie piniendzy nie ma i nie będzie.
Odpowiedz
Ministra Zdrowia gdzieś zapodziała różdżkę, za pomocą której miała uzdrowić służbę zdrowia i końcówka tego roku w NFZ zaczyna się pruć.
Mam nadzieję, że nie będzie kolejnej obsuwy i badanie się odbędzie.

Pozdrawiam
Armands
Rocznik 1961
PSA WYJŚCIOWE: 09.2013 13,31 ng/ml
BIOPSJA: 10.2013 Prostatic carcinoma GS 2+2=4
PROSTATEKTOMIA RADYKALNA (klasyczna): 03.2014 w CO Bydgoszcz. Operator dr. Jerzy Siekiera.
Badanie po RP: GS 3+3=6 pT2c N0
PSA po RP: po 3 mieś. 0,028 ng/ml, od 6 m. do 6 lat od RP <0,002 ng/ml.
W ostatnim badaniu (10 lat od RP) <0,006 ng/ml
Koniec kontroli u urologa w CO
Moja historia
Wątek poboczny 

Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Odpowiedz
Dlatego nie naciskam, nie robię prywatnie, bo w zasadzie PSA niskie i stabilne, wszystko wróciło do normy. Na pewno są osoby, które bardziej tego rezonansu potrzebują. Czekam więc spokojnie na swoją kolej.
Odpowiedz
Witajcie, wróciliśmy z kolejnej / wydawało się - z ostatecznej wizyty/ od lekarza operatora da Vinci. Stwierdził, ze operacje sa wykonywane do końca października , potem brak finansowania z NFZ/ woj. dolnośląskie/. W tym tygodniu moja okulistka zameldowała o wstrzymaniu operacji na zaćme do końca roku/ woj.opolskie/
Dzisiejsze dzienniki szeroko informowały o zapaści w DPS-ach. Wygląda na to że faktycznie "piniędzy" nie ma.
PS. Omega - te 2 narządy w naszym przypadku nie mają ze soba nic wspólnego
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości