![]() |
|
Dwanaście lat od radykalnej prostatektomi - Wersja do druku +- RAK PROSTATY POMOC - Forum (https://rakprostatypomoc.pl) +-- Dział: Rak Prostaty – i co dalej? (https://rakprostatypomoc.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Przed i po diagnozie - Przebieg i efekty leczenia (https://rakprostatypomoc.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dwanaście lat od radykalnej prostatektomi (/showthread.php?tid=75) |
RE: Siedem lat od radykalnej prostatektomi - Armands - 03.11.2021 Wczoraj, tak z potrzeby... chyba serca, bo się rozbrykało... zrobiłem kilka badań minerałów w krwi (wapń, sód, potas, fosfor, żelazo) i przy okazji PSA. Wszystko powyższe wyszło w normie, a PSA z komentarzam nieoznaczalne... a dokładnie z zapisu w dokumencie <0,006 ng/ml. Wygląda na to, że Synevo przesunęło próg nieoznaczalności z 0,003 na 0,006. Wizyta kontrolna w CO dopiero w marcu 2022, a teraz muszę się zająć innymi problemami. Pozdrawiam Armands RE: Siedem lat od radykalnej prostatektomi - AParsley - 07.11.2021 Jarku, To naprawdę są dobre wiadomości, gratulujemy i pozdrawiamy. E. i A. RE: Siedem lat od radykalnej prostatektomi - Armands - 02.03.2022 W ostatnich dniach mało dobrych wiadomości, to się pochwalę, że po ośmiu latach od RP moje PSA jest nieoznaczalne. A dokładnie to < 0,006 ng/ml. O dziwo, mam wyznaczoną koleją kontrolę... już za rok. Pozdrawiam serdecznie Armands RE: Siedem lat od radykalnej prostatektomi - Sebek78 - 02.03.2022 Gratuluje
RE: Osiem lat od radykalnej prostatektomi - Dunolka - 03.03.2022 W tych trudnych czasach przychodzisz z dobrą wieścią! Super! Tradycyjnie - czuj się uściskany! RE: Osiem lat od radykalnej prostatektomi - AParsley - 03.03.2022 Bardzo ładnie Jarku, Pozdrawiam AParsley RE: Dziewięć lat od radykalnej prostatektomi - Armands - 15.03.2023 Minął kolejny rok... to już dziewiąty od operacji. Dziś odwiedziłem urologa i zasadniczo to odebrałem zaproszenie na kolejna wizytę w 2024 roku (skierowanie na badanie krwi) oraz wynik PSA. Niezmiennie trzymam poziom <0,006 ng/ml. Pozdrawiam Armands RE: Dziewięć lat od radykalnej prostatektomi - Dunolka - 15.03.2023 Uściski, Armands!
RE: Dziewięć lat od radykalnej prostatektomi - Sebek78 - 15.03.2023 SUPER .GRATULUJE i Bardzo się Cieszę
RE: Dziewięć lat od radykalnej prostatektomi - Jędrek - 15.03.2023 (15.03.2023, 17:32:25)Armands napisał(a): Minął kolejny rok... to już dziewiąty od operacji. Pięknie tak trzymaj . ![]() Jędrek RE: Dziewięć lat od radykalnej prostatektomi - latarnik - 15.03.2023 Jesteś przykładem, najlepszym z możliwych , że rak to nie wyrok! Jak się podejmie właściwe decyzje, trafi na profesjonalny zespół leczący i ma się trochę, może więcej niż trochę - szczęścia, to takie jak Twoje wyniki nie dziwią a tylko cieszą!!! Gorąco pozdrawiamy! p. RE: Dziewięć lat od radykalnej prostatektomi - tomek27m - 16.03.2023 Bardzo pięknie super !!! Pozdrawiam RE: Dziewięć lat od radykalnej prostatektomi - AParsley - 16.03.2023 Brawo Armands, Pozdrawiam AParsley RE: Dziewięć lat od radykalnej prostatektomi - Armands - 16.03.2023 Dziękuje za wszystkie gratulacje i miłe komentarze. Sam mam świadomość, że mi się udało i to wszystko dobrze podsumował Paweł Latarnik. Tak właśnie było i każdemu nowemu, który trafia na nasze forum tego samego życzę. Pozdrawiam Was serdecznie Armands RE: Dziewięć lat od radykalnej prostatektomi - Edward - 16.03.2023 Jarku, ja też przyłączam się do gratulacji i życzę, aby każdy następny pomiar PSA dał dokładnie taki sam wynik. Pozdrawiam Edward RE: Dziewięć lat od radykalnej prostatektomi - Azja - 16.03.2023 Gratulacje! Życzymy kolejnych lat z takim pięknym wynikiem
RE: Dziewięć lat od radykalnej prostatektomi - ankama1982 - 17.03.2023 Super! Gratuluję i pozdrawiam RE: Dziesięć lat od radykalnej prostatektomi - Armands - 06.03.2024 Dziś po prawie 10 latach od prostatektomii zakończyłem, a dokładniej to Centrum Onkologii zakończyło nadzór nad stanem mojego zdrowia. Odebrałem wynik PSA (<0,006 ng/ml) co mnie niezmiennie ucieszyło. Miałem wykonane USG i w krótkiej rozmowie z lekarzem prowadzącym (niezmiennie ten sam urolog z bydgoskiego CO) porozmawialiśmy na temat tej dekady i zmian jakie zaszły szczególnie w technice operacyjnej. Aktualnie Bydgoszcz korzysta z robota DaVinci i takie zabiegi jak mój (klasyczne) są rzadkością. Pacjentów coraz więcej, pobyty w szpitalu krótsze. Niestety niepokoi wykrywalność raka prostaty u coraz młodszych pacjentów. To już nie jest choroba starszych panów. Na koniec ucisnąłem rękę doktora KK i podziękowałem za ten całkiem spory kawał współpracy. No cóż... coś się skończyło, ale nie zamierzam tak całkiem zapomnieć o diagnostyce. Co roku prywatnie zgłaszam się na badanie USG jamy brzucha, to teraz dojdzie co roczna diagnostyka PSA. Pozdrawiam Armands RE: Dziesięć lat od radykalnej prostatektomi - Sebek78 - 06.03.2024 Super,Gratuluje
RE: Dziesięć lat od radykalnej prostatektomi - Mariusz69 - 06.03.2024 Gratulacje !!! Super |